Vlag Van Oekraiene
Foto Eric Feijten NOS
Foto Roel Pauw Theater NOS

Theaters in actie voor Oekraïne

Schouwburg verdubbelde donaties weekend 4 t/m 6 maart

De theaters in Nederland zijn, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. We maken ons grote zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land.

Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen kwamen de theaters in Nederland in het weekend van 4, 5 en 6 maart in actie om geld in te zamelen voor de inwoners van de Oekraïne.

Ook wij hebben onze bezoekers opgeroepen om een donatie te doen, specifiek voor het Les Kurbas Academic Theater in Lviv. Zij vangen vluchtelingen op en helpen hen de grens over in plaats van dat zij voorstellingen vertonen. Daarnaast steunden wij met de donaties het Ukrainian Emergency Art Fund dat individuele artiesten ondersteunt.

NOS Journaal
Bekijk hier het item over de hulp die het Les Kurbas Academic Theater biedt in het NOS Journaal van 28 februari jl (item over het theater start op 7"15).

Donaties
Wij hebben van 4 t/m 6 maart het totale gedoneerde bedrag verdubbeld vanuit ons aandeel van de opbrengsten van de voorstellingen van dat weekend. Via ons doneren voor het Les Kurbas Academic Theater is helaas niet meer mogelijk. Wil je hen nog rechtstreeks steunen, neem dan contact op met quirine@schouwburgamstelveen.nl voor meer informatie.

Je kunt ook doneren via giro 555.

Benefiet: Films Donbass, Atlantis en Olga via Picl
We vinden het belangrijk om ook ons steentje bij te dragen door context te bieden bij de ontwikkelingen. Daarom vertoonden we t/m 13 maart de films Donbass, Atlantis en Olga als benefiet via Picl. De volledige opbrengst van deze films ging naar Giro 999 van Stichting Vluchteling. Bekijk hier de films via Picl.

Recirquel - My Land
Op zondagmiddag 17 april stond de voorstelling My Land in de schouwburg. Een bijzondere voorstelling met Oekraïense dansers/acrobaten. De schouwburg heeft 150 Oekraïense vluchtelingen uit Amstelveen kosteloos uitgenodigd voor deze voorstelling.

Dank voor je steun! 

Foto Eric Feijten NOS
Foto NOS - Eric Feijten

 

Foto Roel Pauw Theater NOS
Foto NOS - Roel Paauw