NFF Festivalpremières

NFF Festivalpremière

Het Nederlands Film Festival (24 t/m 30 september) komt naar je toe! Geniet in Amstelveen van twee unieke festivalpremières. Begin september gaan de films in de verkoop.

vr 24 sep 19.00 uur
Mijn Vader is een Vliegtuig | drama | NL 2020 | 90 min

Eva lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Eva wordt steeds angstiger en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.
Regie: Antoinette Beumer, Met Elise Schaap, Pierre Bokma, Maarten Heijmans, Stefan Rokebrand e.a.

wo 29 sep 19.00 uur
Drijfzand | drama | NL 2021 | 115 min

Suze (Hanna van Vliet) woont met haar man en dochtertje op Texel en heeft een gelukkig en overzichtelijk leven op het eiland. Als haar moeder Helena (Elsie de Brauw), een gevierd theateractrice, hen een onverwachts bezoek brengt, begint haar zorgvuldig opgebouwde bestaan te wankelen. Nadat Helena aan Suze vertelt dat ze een ongeneeslijke hersentumor heeft, besluit Suze om voor haar moeder in Amsterdam te zorgen. Haar terugkeer naar de stad, de prikkelende theaterwereld en de oude patronen in de relatie met haar moeder, zetten haar op scherp. Te scherp. De onrust vreet zich langzaam maar zeker een weg naar binnen, dwars door haar gezinsleven heen. Verscheurd tussen de loyaliteit voor haar moeder, en die voor haar gezin, staat ze voor een emotionele keuze.
Regie: Margot Schaap Met Hanna van Vliet, Elsie de Brauw, Elin Koleci e.a.

Meld je aan voor de wekelijkse Cinema Nieuwsbrief en je blijft op de hoogte. Wil je zeker zijn van tickets, meld je dan aan voor de wachtlijst dan krijg je als eerste bericht als het in de verkoop gaat.