R

Combi Film & Concert

Walking In The Opposite Direction

Een compleet avondje uit

COMBI TICKET

In de Filmzaal van Cinema Amstelveen vertonen we de documentaire Walking In The Opposite Direction. Wil jij jouw The Sound-ervaring compleet maken? In P60 (onze buren) begint om 21.00 uur het concert van The Sound Undercover. Bestel een combi ticket t.w.v. €20,00 euro en beleef een avond die volledig in het teken staat van New Wave jaren tachtig!

DOCUMENTAIRE

In 2016 verscheen de documentaire “Walking In The Opposite Direction” van de Nederlandse documentairemaker Jean-Paul van Mierlo (en regisseur Marc Waltman). Een prachtige inkijk in de hoogtijdagen van The Sound en in het leven van zanger Adrian Borland (1957-1999) in het bijzonder. Op 41-jarige leeftijd pleegde hij, die steeds meer last kreeg van een Schizofrene aandoening zelfmoord. Walking in the Opposite Direction, vernoemd naar een van Borlands songs, doet zijn levensverhaal uit de doeken aan de hand van zeldzaam archief materiaal, interviews met voormalige bandleden en muziekcritici, en gesprekken met zijn vader en vriendinnen. Adrian Borland zelf vertelt zijn eigen versie via zijn songs.

Een ware must voor liefhebbers van de New Wave uit begin jaren tachtig!

Het is inmiddels 25 jaar geleden dat de legendarische Londense Post-Punk formatie The Sound werd ontbonden. Begin jaren tachtig nog beschouwd als de beste Post-Punk band van het moment werden ze op commercieel gebied links en rechts ingehaald door bands als U2, The Cure en labelgenoot Echo & The Bunnyman. De band, die zich principieel en compromisloos opstelde raakte langzaam in de vergetelheid en zanger Adrian Borland, die leed aan zware depressies en een schizofrene stoornis pleegde in 1999 uiteindelijk zelfmoord. De muziek van The Sound past naadloos in de huidige roerige tijd en verdient het om opnieuw een groot publiek te bereiken (in Nederland verkocht The Sound grif de zalen uit). Zeker wanneer je bedenkt dat The Edge van U2 zwaar beïnvloed was door het gitaarspel van Adrian Borland en er geen band is die onversneden melancholie en (post)punk-energie zo raak samenbracht als The Sound.

THE SOUND UNDERCOVER

Voor velen is The Sound nog altijd dé nummer 1 (naast Joy Division) van de jaren tachtig. Dit geldt zeker ook voor zanger Erny Green (oa zanger in Joy Division Undercover) die een grote wens in vervulling ziet gaan met de aankomende tribute tour. Samen met de andere leden van Joy Division Undercover (gitarist Henk Koorn wordt vervangen door Rempe Kooij) zal hij een uitgebreide set spelen met nummers van de eerste drie albums (Jeopardy, From The Lions Mouth en All Fall Down). Denk bijvoorbeeld aan de Post Punk anthems ‘Missiles’ en ‘Winning’, waarbij de eerste het lijflied werd van een hele generatie die zich destijds verzette tegen de opkomst van kernwapens. De band bestaat naast zanger Erny Green uit Rempe Kooij (gitaar), Thijs Heij (Keyboards), Edwin Oranje (Bas) en Gerald Roerdinkveldboom (Drums).

Klik hier voor de link naar het event bij P60.

Filmzaal
Eenmalige vertoning
Bestel

Prijzen

Combi ticket Film en Concert
€ 21,00
Volwassenen - film
€ 7,50
Combi ticket Cineville en Concert
€ 15,00
Cineville
€ 1,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie documentairemaker Jean-Paul van Mierlo & regisseur Marc Waltman
Overige 100 min | Engels ondertiteld / English subtitles
Ik wil English

Nu te zien in onze online Filmzaal, Picl

Onze online Filmzaal Picl

Binnenkort te zien in Cinema Amstelveen

Verwacht