Hermitage The Power of Art

Incl. inleiding | Een van de meest bezochte musea ter wereld in het magische Sint-Petersburg

De Hermitage in Sint-Petersburg trekt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers. Een imposante plek die al 250 jaar het hart vormt van de tweede stad van Rusland, met inmiddels een collectie van meer dan 3 miljoen kunstwerken. Hermitage – The Power of Art gaat over de rijke geschiedenis van het gebouw maar ook die van de stad en de vele mensen die hier geleefd hebben te midden van kunst, literatuur, muziek en poëzie. Over de stichter van de stad Peter de Grote en zijn liefde voor de Hollandse meesters, de allereerste kunstcollectie die door Catharina de Grote in 1764 bemachtigd werd, de overwinning van de Russische keizer Alexander I op Napoleon en de revolutie van 1917 tot het Sint-Petersburg van nu. De film toont de schoonheid en kleurenpracht van de stad - overdag en bij nacht. Beroemde plaatsen vol herinneringen aan muziek, poëzie en literatuur. De lange straat Nevski Prospekt, de bruggen en het water, de beelden van Poesjkin en Catharina de Grote en de huizen van de adel die uitkijken over de rivier. Een gebied waar de geest rondwaart van literaire grootheden als Dostojevski, Gogol en Nabokoven waar de muziek te horen is van componisten als Glinka, Prokofjev en Tsjaikovski. Hermitage - The Power of Art is gemaakt door Michele Mally in nauwe samenwerking met de organisatie achter De Hermitage in Sint-Petersburg. De bekroonde Italiaanse acteur Toni Servillo (La Grande Bellezza) gidst de toeschouwer langs het magnifieke interieur met kunst van Europese meesters als Leonardo da Vinci, Rafaël, Van Eyck, Rubens en Rembrandt, door het winterpaleis, het theater, langs de Loggia van Rafaël, de portrettengalerij van oorlogshelden en de allergrootste Matisse collectie ter wereld.

Voorafgaand aan deze vertoning verzorgt museumdocent en beeldende kunstenaar Henk van den Bosch een korte, informatieve inleiding.  Aanvang 19.50 uur. 

Met een Cinevillepas betaal je een toeslag van €4,50. Deze kun je online al afrekenen.

Reserveer online
Vooraf online reserveren is noodzakelijk. We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wil zitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen.

Reservering met Cinevillepas     
Kom je ook met iemand zónder Cinevillepas? Reserveer dan in dezelfde bestelling óók een betaald kaartje; het is niet mogelijk om ter plekke te betalen. 

Veilig en vertrouwd naar de film
Klik hier voor het overzicht van onze huisregels en andere belangrijke punten voor een veilig en prettig bezoek. Lees je ze even door voordat je reserveert en langskomt?

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via film@schouwburgamstelveen.nl.

We wensen je een fijne voorstelling!

 

Ook te zien op:

Grote Zaal
documentaire, inleiding
Bestel
Filmzaal
documentaire, inleiding
Bestel

Prijzen

Cineville (+ toeslag) 2021
€ 5,50
Volwassenen - film
€ 15,50
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Michele Mally
Spel Toni Servillo (Zichzelf)
Overige documentaire | Italië 2019 | 100 min | 120 min incl. inleiding door Henk van den Bosch
Duur Circa 120 minuten geen pauze
Genre Volwassenenfilm
Kijkwijzer Alle leeftijden