Ennio Morricone Cinema Amstelveen

Filmlezing: Ennio Morricone

Voor filmfans die altijd meer willen weten

Kleine Zaal Bestel
Meer info

Een muzikale en filmische hommage aan een van de grootste filmcomponisten ter wereld.

Ennio Morricone is bij veel Nederlanders bekend door zijn muziek voor de  klassieke western Once Upon a Time in the West. Velen hebben de soundtrack-lp van deze film onder de titel Het Gebeurde in het Westen in de kast staan. Het hoofdthema van de film staat al jaren in de top 2000 van Radio 2. Maar wie weet dat Morricone een muzikaal wonderkind is? En de muziek voor meer dan 500 films en tv-series heeft gecomponeerd? 

Op 87-jarige leeftijd mocht hij nog een Oscar in ontvangst nemen voor de score van The Hateful Eight. Wij brengen een ode aan deze grootheid. 16 grootse filmfragmenten passeren de revue ondersteund met de 16 bijbehorende muziekthema's. Muziek uit onder meer The Untouchables Casualties of War Cinema Paradiso Le Professionel en Once Upon a Time in the West.

Over de docent: Rudi de Boer
Filmwetenschapper Rudi de Boer heeft altijd al een grote interesse gehad in alles wat met film te maken heeft. Tijdens zijn studie theater-, film- en televisiewetenschappen begon hij zijn zoektocht naar de geschiedenis van film. In deze periode leerde hij verschillende filmculturen kennen en ontwikkelde hij een fascinatie voor suspense-meester Alfred Hitchcock. Rudi is werkzaam bij diverse filmhuizen en scholen verspreid over het hele land. Ook verzorgt hij nagesprekken met filmmakers en acteurs tijdens het Nederlands Filmfestival.

Deze lezing wordt verzorgd door Rudi de Boer samen met Julius Wolthuis.
Julius Wolthuis: Een autoriteit op het gebied van filmmuziek. Schreef vele jaren voor kranten en tijdschriften, waaronder filmtijdschift Skoop. Oprichter van het enige filmmuziekblad in Nederland, Score (sinds 1971).

Cineville is niet geldig bij deze lezing.

Kleine Zaal Bestel

Prijzen

Volwassenen - film
€ 17,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Overige 135 min incl. korte pauze
Genre Volwassenenfilm