geluid Filmcursus  Cinema Amstelveen

Filmcursus Filmanalyse: Geluid

Voor filmfans die altijd meer willen weten

Filmanalyse
Wanneer je in de bioscoop zit ben je waarschijnlijk helemaal niet bezig met zaken als montage, cameravoering, licht, geluid, acteren en art-direction. Toch word je hier onbewust door beïnvloed. Mooie 17e -eeuwse jurken geven een film bijvoorbeeld een romantisch tintje terwijl snelle montage en enge muziek meteen zorgen voor de nodige spanning. En sommige Hollywoodacteurs leven onder het mom van method-acting zelfs weken op straat om hun rol zo goed mogelijk te kunnen vertolken. Per onderdeel zullen filmfragmenten van zowel toen als nu een beeld schetsen van de manier waarop het gebruik van deze filmelementen een film maakt.

3. Geluid
We hebben het er altijd over welke films we hebben gezien, maar je hoort zelden iemand spreken over hoe een film klonk. Toch heeft geluid een belangrijke rol in film. Vaak versterkt het het gevoel dat je krijgt bij de beelden die je ziet; violen zorgen voor romantiek, pauken versterken actie en saxofoons horen we tijdens een liefdesscène. Maar ook de afwezigheid van muziek kan een keuze zijn van de filmmaker. Geluidseffecten kunnen daarnaast ook een sturende factor zijn.

di 14 sep | Camera uitvoering
di 21 sep | Montage
di 28 sep | Geluid
di 5 okt | Acteren
di 12 okt | Licht
di 26 okt | Art-direction 

 

Over de docent: Rudi de Boer
Filmwetenschapper Rudi de Boer heeft altijd al een grote interesse gehad in alles wat met film te maken heeft. Tijdens zijn studie theater-, film- en televisiewetenschappen begon hij zijn zoektocht naar de geschiedenis van film. In deze periode leerde hij verschillende filmculturen kennen en ontwikkelde hij een fascinatie voor suspense-meester Alfred Hitchcock. Rudi is werkzaam bij diverse filmhuizen en scholen verspreid over het hele land. Ook verzorgt hij nagesprekken met filmmakers en acteurs tijdens het Nederlands Filmfestival.

Cursusinformatie
De cursus beslaat 6 avonden en wordt verzorgd door filmwetenschapper Rudi de Boer. 

Kleine Zaal
Filmcursus
Laatste kaarten

Prijzen

Volwassenen - film
€ 17,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Overige Aanvang 19.30 uur | korte pauze | einde rond 21.45 uur
Genre Volwassenenfilm