Camera Filmcursus  Cinema Amstelveen

Filmcursus Filmanalyse: Cameravoering

Voor filmfans die altijd meer willen weten

Kleine Zaal
Filmcursus
Bestel
Meer info

Filmanalyse
Wanneer je in de bioscoop zit ben je waarschijnlijk helemaal niet bezig met zaken als montage, cameravoering, licht, geluid, acteren en art-direction. Toch word je hier onbewust door beïnvloed. Mooie 17e -eeuwse jurken geven een film bijvoorbeeld een romantisch tintje terwijl snelle montage en enge muziek meteen zorgen voor de nodige spanning. En sommige Hollywoodacteurs leven onder het mom van method-acting zelfs weken op straat om hun rol zo goed mogelijk te kunnen vertolken. Per onderdeel zullen filmfragmenten van zowel toen als nu een beeld schetsen van de manier waarop het gebruik van deze filmelementen een film maakt.

1. Cameravoering
Het lijkt in eerste instantie een simpel element maar juist door verschillende manieren van cameragebruik kan er een specifieke sfeer neergezet worden. Als het totaaloverzicht nog niet meteen wordt prijsgegeven dan kan dat een spannende sfeer opleveren terwijl een snelle afspeelsnelheid kan zorgen voor vaart of humor in een film. Het gebruik vanslowmotionkan daarentegen zorgen voor een dramatisch effect. Juist wanneer de filmmaker goed gebruik maakt van cameravoering kan hij zijn eigen stempel drukken op zijn film.

di 14 sep | Camera uitvoering
di 21 sep | Montage
di 28 sep | Geluid
di 5 okt | Acteren
di 12 okt | Licht
di 26 okt | Art-direction

 

Over de docent: Rudi de Boer
Filmwetenschapper Rudi de Boer heeft altijd al een grote interesse gehad in alles wat met film te maken heeft. Tijdens zijn studie theater-, film- en televisiewetenschappen begon hij zijn zoektocht naar de geschiedenis van film. In deze periode leerde hij verschillende filmculturen kennen en ontwikkelde hij een fascinatie voor suspense-meester Alfred Hitchcock. Rudi is werkzaam bij diverse filmhuizen en scholen verspreid over het hele land. Ook verzorgt hij nagesprekken met filmmakers en acteurs tijdens het Nederlands Filmfestival.

Cursusinformatie
De cursus beslaat 6 avonden en wordt verzorgd door filmwetenschapper Rudi de Boer. De complete cursus (incl. handout) van 6 avonden kost € 90 (incl. 1 filmkaartje voor een reguliere film naar keuze in Cinema Amstelveen).

Kleine Zaal
Filmcursus
Bestel

Prijzen

Volwassenen - film
€ 17,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Overige Aanvang 19.30 uur | korte pauze | einde rond 21.45 uur
Genre Volwassenenfilm