art direction Filmcursus  Cinema Amstelveen

Filmcursus Filmanalyse: Art-direction

Voor filmfans die altijd meer willen weten

Filmanalyse
Wanneer je in de bioscoop zit ben je waarschijnlijk helemaal niet bezig met zaken als montage, cameravoering, licht, geluid, acteren en art-direction. Toch word je hier onbewust door beïnvloed. Mooie 17e -eeuwse jurken geven een film bijvoorbeeld een romantisch tintje terwijl snelle montage en enge muziek meteen zorgen voor de nodige spanning. En sommige Hollywoodacteurs leven onder het mom van method-acting zelfs weken op straat om hun rol zo goed mogelijk te kunnen vertolken. Per onderdeel zullen filmfragmenten van zowel toen als nu een beeld schetsen van de manier waarop het gebruik van deze filmelementen een film maakt.

6. Art-direction
Alles wat we zien binnen het frame hoort bij art-direction. Dit lijkt vaak iets vanzelfsprekends, maar ook de stoel waar de acteur op zit, de gordijnen die hij opent of het lege blikje dat hij weggooit horen allemaal bij het takenpakket van de art-director. De belangrijkste taak van de art-director is om er voor zorgen dat het geheel klopt. Het decor dient te passen bij de kostuums, de make-up, de special-effects en het geluid.  

di 14 sep | Camera uitvoering
di 21 sep | Montage
di 28 sep | Geluid
di 5 okt | Acteren
di 12 okt | Licht
di 26 okt | Art-direction

Over de docent: Rudi de Boer

Filmwetenschapper Rudi de Boer heeft altijd al een grote interesse gehad in alles wat met film te maken heeft. Tijdens zijn studie theater-, film- en televisiewetenschappen begon hij zijn zoektocht naar de geschiedenis van film. In deze periode leerde hij verschillende filmculturen kennen en ontwikkelde hij een fascinatie voor suspense-meester Alfred Hitchcock. Rudi is werkzaam bij diverse filmhuizen en scholen verspreid over het hele land. Ook verzorgt hij nagesprekken met filmmakers en acteurs tijdens het Nederlands Filmfestival.

Cursusinformatie
De cursus beslaat 6 avonden en wordt verzorgd door filmwetenschapper Rudi de Boer. 

Prijzen

Volwassenen - film
€ 17,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Overige Aanvang 19.30 uur | korte pauze | einde rond 21.45 uur.
Genre Volwassenenfilm