3. Duitsland (1)

Voor wie altijd meer van film wil weten

Filmcursus: Europese Cinema - Duitsland

Voor wie altijd meer van film wil weten

Europese Cinema

Bestaat er zoiets als dé Europese film? In de VS denkt men dat Europese films vooral ‘moeilijk’ zijn of ‘kunstzinnig’. Het is echter vreemd om films uit behoorlijk uiteenlopende landen op één hoop te gooien: een Spaanse film heeft een andere feel dan een Deense film. Er bestaan veel vooroordelen over Europese films. De Spaanse cinema is vurig, net als het volk zelf. De Franse cinema is nogal intellectueel. Duitse cinema is hoe dan ook altijd verbonden aan De Tweede Wereldoorlog.  Londen is vaak erg oververtegenwoordigd in Britse films. En Italiaanse cinema moet visueel toch vooral mooi zijn? Maar ook wij hebben de nodige vooroordelen, want we vinden Nederlandse film vaak bij voorbaat al slecht. Erg kort door de bocht allemaal, maar zijn deze vooroordelen niet een beetje waar? Tijdens deze filmcursus zullen we aan de hand van verschillende fragmenten per avond één of twee Europese filmlanden onder de loep nemen. Bestaat dé Europese film nu echt? Wellicht kunnen we straks voorzichtig conclusies trekken.

Duitsland

Duitsland kent een rijke traditie. De invloeden van het Duits expressionisme zijn nog steeds voelbaar. En vergeet niet dat Duitsland lange tijd twee filmindustrieën heeft gekend, die van de BRD en de DDR. Rainer Werner Fassbinder en zijn tijdsgenoten zorgde voor een schok in de Duitse filmwereld door rigoureus de filmwereld naar eigen hand te zetten. De val van de Berlijnse muur leverde heel veel bijzondere films op. Zowel dramatische als komische varianten.

Cursusoverzicht
di 13 sep | Frankrijk
di 27 sep | Groot Brittannië
di 4 okt | Duitsland
di 11 okt | Spanje & Italië
di 25 okt | Zweden & Denemarken
di 1 nov | Nederland

Over de docent: Rudi de Boer
Filmwetenschapper Rudi de Boer heeft altijd al een grote interesse gehad in alles wat met film te maken heeft. Tijdens zijn studie theater-, film- en televisiewetenschappen begon hij zijn zoektocht naar de geschiedenis van film. In deze periode leerde hij verschillende filmculturen kennen en ontwikkelde hij een fascinatie voor suspense-meester Alfred Hitchcock. Rudi is werkzaam bij diverse filmhuizen en scholen verspreid over het hele land. Ook verzorgt hij nagesprekken met filmmakers en acteurs tijdens het Nederlands Filmfestival en Internationaal Film Festival Rotterdam.

Cursusinformatie
De complete cursus (incl. handout) van 6 avonden kost € 96.  Klik hier om de hele serie te bestellen. Je kunt ook per avond een ticket kopen voor € 18,-.

De tickets zijn niet persoonsgebonden. Heb je de hele serie gekocht maar mocht je een keer niet kunnen, dan kun je misschien iemand anders blij maken met een mooie avond.

Kleine Zaal
Filmcursus
Bestel

Prijzen

Volwassenen - film
€ 18,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Overige 135 min incl. korte pauze

Nu te zien in onze online Filmzaal, Picl

Onze online Filmzaal Picl

Binnenkort te zien in Cinema Amstelveen

Verwacht