De Terugreis

laatste vertoning

een melancholische, maar ook humoristische roadmovie

Martin van Waardenberg en Leny Breederveld spelen de hoofdrollen in een melancholische, maar ook humoristische roadmovie waarin herinneringen, jarenlange liefde en acceptatie van veranderingen centraal staan.

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

Geniet van een ontspannen middag of avond
Onze voordeur gaat vanaf 45 minuten voor de film begint open. Kom gerust vooraf een kopje koffie drinken (mag ook mee de zaal in). Dan ben je ruim op tijd en hoef je niet in de rij te staan bij de kassa. Bestel ook vooral je kaarten, vooraf online.

We wensen je een fijne filmvoorstelling!

Cast & Info

Regie Jelle de Jonge | Scenarioschrijver: Marijn de Wit
Spel Martin van Waardenberg, Leny Breederveld e.a.
Overige 2023 Nederland | drama, komedie | 110 min
Kijkwijzer Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik

Binnenkort te zien in Cinema Amstelveen

Verwacht

Nu te zien in onze online Filmzaal, Picl

Onze online Filmzaal Picl