U Screenshot 2020 01 08 13.14.23

De Slag om het Vrouwenhart

Dress Red Day

De slag om het vrouwenhart

Dress Red Day

Tot 1 november (maar mogelijk langer) heb je bij al onze voorstellingen een coronatoegangsbewijs nodig. Wij volgen hierin de richtlijnen van de Rijksoverheid. Je leest er hier meer over.

Hella de Jonge - De maker van Verlies niet de moed heeft een nieuwe documentaire gemaakt De Slag om het vrouwenhart. De documentaire is al uit 2019 maar verdient nog steeds de aandacht. Daarom nogmaals deze vertoning op Dress Red Day

Hella put met deze documentaire uit haar eigen ervaringen. Ze kwam door haar eigen hartproblemen in contact met de, onlangs tot invloedrijkste vrouw van Nederland uitgeroepen, cardiologe Angela Maas en haar collega, de op leefstijl gerichte Janneke Wittekoek.  

Waarom Hella's film nu weer? Ooit wees Aletta Jacobs op de fysieke verschillen tussen man en vrouw. 100 jaar later blijkt dat de diagnose en therapie bij hartfalen bij de vrouw nog steeds is gebaseerd op onderzoek bij mannen. 

De Slag om het vrouwenhart gaat specifiek in op wat de gevolgen van deze eenzijdige benadering kunnen zijn voor een vrouw met een hartprobleem. 

Aan de hand van gesprekken met ervaringsdeskundigen en hartspecialisten probeert Hella de Jonge een weg te vinden naar een noodzakelijke cultuuromslag in een door mannen gedomineerd gebied. Het aangrijpende verhaal van Kitty Trepels-van Mil vormt een rode draad door deze urgente documentaire.

Inclusief nagesprek

Na afloop van de vertoning is een nagesprek met Hella de Jonge en cardiologen Janneke Wittekoek, Angela Maas en Harriette Verwey. Freek de Jonge is de moderator.

Wat is Dress Red Day?

De afgelopen jaren heeft de Hartstichting op Dress Red Day, 29 september, extra aandacht gevraagd voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Om zo de bewustwording bij het publiek te vergroten.

 

Grote Zaal
documentaire, nagesprek
Bestel

Prijzen

Familieticket - film (min. 4 pers)
€ 8,00
Volwassenen - film
€ 11,00
CJP - film
€ 9,50
Kind tm 14 jr. - film
€ 8,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Hella de Jonge
Overige NL 2019 | 90 min (incl. nagesprek) | documentaire
Genre Volwassenenfilm
Kijkwijzer Alle leeftijden