Call Jane

Na meer dan 50 jaar weer terug bij af?

Joy (Elizabeth Banks), een huisvrouw in het Amerika van de jaren ’60, kijkt uit naar het krijgen van haar tweede kind. Maar haar roze wolk wordt overschaduwd door het nieuws dat deze zwangerschap haar eigen leven serieus in gevaar brengt. Omdat de reguliere doktoren haar niet willen helpen, wendt ze zich tot ‘The Janes’ een geheime groep vrouwen die onder leiding van de charismatische Virginia (Sigourney Weaver) alles riskeert om vrouwen als Joy hun eigen keus te kunnen laten maken. De vrouwen redden hiermee Joy’s leven en deze ingrijpende gebeurtenis wakkert bij haar de ambitie aan om zelf ook andere vrouwen te helpen hun eigen lot te bepalen.

Voor twaalf jonge vrouwen uit Chicago was eind jaren zestig de maat vol: ze richtten in 1969 een geheime abortuspraktijk op onder de weinigzeggende naam ‘Jane’. Tot 1972 hielpen ze zo’n 11 duizend vrouwen aan een veilige abortus, vrouwen die ze eerst bereikten met flyers en advertenties in ondergrondse kranten (‘Pregnant? Call Jane’), en later door mond-tot-mondreclame, waar zelfs huisartsen met wanhopige patiënten aan meededen.

Geniet van een ontspannen middag of avond
Onze voordeur gaat vanaf een half uur voor de film begint open. Kom gerust vooraf een kopje koffie drinken (mag ook mee de zaal in). Dan ben je ruim op tijd en hoef je niet in de rij te staan bij de kassa. Bestel ook vooral je kaarten, vooraf online.

We wensen je een fijne filmvoorstelling!

 

Filmzaal
Voorpremière
Bestel

Prijzen

Volwassenen - film
€ 11,00
Cineville
€ 1,00
Strippenkaart – Cinema Amstelveen
€ 1,00
CJP - film
€ 9,50
Kind tm 14 jr. - film
€ 8,00
Familieticket - film (min. 4 pers)
€ 8,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Regie Phyllis Nagy
Spel Elizabeth Banks, Sigourney Weaver, Kate Mara, Cory Michael Smith, Wunmi Mosaku e.a
Overige drama | 125 min | VS 2022
Ik wil English
Kijkwijzer Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Grof taalgebruik Drugs- en/of alcoholgebruik

Nu te zien in onze online Filmzaal, Picl

Onze online Filmzaal Picl

Binnenkort te zien in Cinema Amstelveen

Verwacht