Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring

P60 & Cinema Amstelveen presenteren... Rinus Gerritssen

Deze vertoning stond gepland op vrijdag 14 januari.
Iedereen die al kaarten heeft, ontvangt een dezer dagen bericht van ons. 

----------------------------------------------------------------

Op maandagavond zie je de film/documentaire Behind the Music: Rinus Gerritsen over 60 jaar Golden Earring. Je krijgt een nooit eerder vertoonde inkijk in de geschiedenis van Nederlands grootste rockband ooit: Golden Earring.  De film is een twee uur durende registratie van de Behind the Music-avond in een uitverkocht Paard in Den Haag in januari 2020, met bassist Rinus Gerritsen in de hoofdrol.

Incl. nagesprek met Rinus
Na afloop van de film/documentaire is Rinus aanwezig in de zaal om al jullie vragen te beantwoorden en nog wat mooie anekdotes te vertellen. 

Cinevillers betalen een toeslag van € 4,- voor deze bijzondere avond.

Rinus Gerritsen
Tijdens de live documentaire avond interviewde host en presentator Martin Kuiper Gerritsen op basis van vooraf opgenomen video interviews met Earring-zanger Barry Hay, Earring-drummer Cesar Zuiderwijk, voormalig Earring-lid Robert Jan Stips en producer Shell Schellekens, die achter de knoppen zat bij jaren tachtig hits als Twilight Zone en When The Lady Smiles. Zij vertelden hun verhaal vanaf groot scherm. In ‘Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring’ neemt Rinus Gerritsen de kijker mee door de fascinerende geschiedenis van de Haagse band die met de hit Radar Love wereldwijd doorbrak.

Hoogte- en dieptepunten
Rasverteller Rinus haalt herinneringen op over de eerste muzikale stappen in een naoorlogse volkswijk en het grote succes, maar hij gaat ook dieper in op de verliesgevende Amerikaanse tours, de onderlinge verhoudingen en de verhalen achter de hits. Golden Earring werd in 1961 opgericht door Gerritsen en zijn buurjongen/gitarist George Kooymans, die helaas de diagnose ALS kreeg, waarna de band besloot te stoppen.

In ‘Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring’ is er vanzelfsprekend volop aandacht voor de legendarische muziek van de Haagse band. Rinus geeft samen met Cesar een interessante muziek-clinic waarin enkele Earring-hits onder handen worden genomen. Daarnaast speelt hij samen met zijn Haagse vrienden van The Wizards, Nico Dijkshoorn en zijn dochter Natouch, een aantal nummers.

Een genot
Rinus Gerritsen: "Het was speciaal om gast te zijn tijdens Behind the Music en mijn eigen verhaal en dat van 60 jaar Golden Earring te vertellen. Ik denk dat kijkers een unieke inkijk krijgen in onze geschiedenis en hoogte- en dieptepunten, mede door de bijdragen van Barry, Cesar, Robert Jan en Shell. Ik hoop dat iedereen net zo geniet van de film als ik destijds van de avond in het Paard in Den Haag!"

Martin Kuiper: “De kijker zal dezelfde ervaring krijgen als de honderden bezoekers destijds in een  uitverkochte zaal. Waan je onderdeel van de Golden Earring en beleef de prachtige geschiedenis van Golden Earring van binnenuit. De bandleden noemen elkaar broers en dat merk je echt in deze film. Goudeerlijk en vol Haagse humor!”

Behind the Music
Behind the Music is de interactieve live muziek documentaire. Tijdens een twee uur durende special leer je je favoriete artiest echt kennen! De hoofdgast wordt geïnterviewd op basis van fragmenten uit speciaal voor de avond opgenomen nieuwe interviews met intimi die hun licht schijnen op het leven en de carrière van de artiest. Ontwapenende, ontroerende en grappige situaties gegarandeerd!

Grote Zaal
Nagesprek
Bestel

Prijzen

Volwassenen - film
€ 15,00
Cineville (+ toeslag) 2021
€ 5,00
Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & Info

Overige muziek, documentaire | 200 min incl. pauze NL 2021

Nu te zien in onze online Filmzaal, Picl

Onze online Filmzaal Picl

Binnenkort te zien in Cinema Amstelveen

Verwacht