Theaterseizoen 17-18

Voordelen voorverkoop en seizoensnieuwtjes ...

De voorverkoop is gestart. Wij hopen natuurlijk dat u er ook in seizoen 2017-2018 weer bij bent. Op deze pagina vindt u de vroegboekersvoordelen en vertellen wij wat er zoal nieuw is komend seizoen.

Voordelen vooverkoop - t/m 31 mei 2017

 • Tijdens de voorverkoop krijgt u 10% vroegboekkorting op een groot aantal voorstellingen. In het genreoverzicht kunt u zien voor welke voorstellingen de 10% vroegboekkorting geldt.
   
 • Tijdens de voorverkoop geldt bij een online bestelling een maximum van € 8,- aan transactiekosten per bestelling. Aan de kassa of telefonisch én online na de voorverkoopperiode betaalt u € 1,- transactiekosten per entreebewijs, zonder dat er een maximum van toepassing is.
   
 • Wij verrassen u tijdens het seizoen regelmatig met speciale aanbiedingen en/of acties. Zo kunt u bijvoorbeeld extra voordelig een abonnement nemen op het theatermagazine Scènes.
   
 • U kiest heeft de keuze uit de beste plaatsen en u bent verzekerd van een avondje uit. U hoeft dan later eventueel alleen nog maar een oppas te regelen of te zorgen dat u op tijd uit uw werk of andere verplichtingen bent.

Nieuw
Naast natuurlijk alle voorstellingen zijn er dit seizoen ook nog aan aantal andere nieuwtjes en bijzonderheden. We zetten ze hieronder voor u op een rijtje:

Jongeren met een CJP/Cultuurkaart krijgen ook online al direct vanaf de start van de voorverkoop 2 euro korting op een groot aantal voorstelllingen. Vergeet niet je CJP/Cultuurkaart mee te nemen voor de kaartcontrole.

Vrienden van de schouwburg kunnen vanaf dit seizoen al vanaf juni gebruik maken van de 2 euro Vriendenkorting (telefonisch of via de kassa).

We hebben een drietal extra voordelige series in het leven geroepen voor avontuurlijke theaterbezoekers. U leest er hier alles over.

Bij een aantal jeugdvoorstellingen kunt u vooraf pannenkoeken komen eten. U kunt het pannenkoekenarrangement direct bestellen bij 29/10 Het huis van Jip & Janneke, 5/11 Welterusten Kleine Beer, 25/2 Brandweerman Sam, 25/3 De Kleine Zeemeermin en 8/4 Prinses op de erwt.

Vanaf september is er een nieuwe expositie van de Japanse fotografe Kimiko Yoshida te zien in de foyers van de schouwburg.

Speciaal voor de liefhebbers van het Hollandse levenslied organiseren we op zaterdag 18 november en zaterdag 3 maart een Hollandse avond in de Kleine Zaal. De tribune gaat eruit dus dat wordt dansen en meezingen met artiesten als Dries Roelvink, Jordy Heer en vele anderen.

- Vanaf dit seizoen komt het Amsterdamse gezelschap Het Kleine Theater ook naar Amstelveen met een aantal sprookjes voor de allerkleinsten. Bijvoorbeeld op zondag 12 november met Een Wintersprookje (3+).

In de foyer van de schouwburg staat sinds kort onze flesseninstallatie Post a Message. We horen na afloop van een voorstelling graag via een flessenkaartje wat u ervan gevonden heeft.

Heeft u een vraag over de programmering of komt u er niet uit wat u moet kiezen? Stuur dan een mail naar onze programmeur Dominique Deutz en zij geeft u graag advies. Mail gerust naar programmering@schouwburgamstelveen.nl.

En als we nog wat tips mogen geven...:

Voor 10 euro boekt u een Blind Date. Laat u eens verrassen door een avondje uit waar u misschien zelf niet voor gekozen had maar waar u ongetwijfeld wel van gaat genieten. 

We openen het seizoen met een romantisch pianoconcert van de pianiste Nobuko Takahashi op zondag 1 oktober om 11.30 uur.

Ook Kunst & Kids keert weer terug in het nieuwe seizoen. Houd zondag 15 oktober dus vast vrij voor uzelf en uw (klein)kinderen.

Na de zeer bijzondere avond Cardiac 2.0 in dit seizoen, komt Cardiac Output, een dansgroep met dansers met een verstandelijke beperking en professionele dansers, op maandag 13 november nog een keer terug, deze keer met de voorstelling West Side Story

Op zaterdag 9 december staat de avondvullende voorstelling The Nation van Het Nationale Theater ook bij ons in Amstelveen. Een spannend theaterfeuilleton met dinermogelijkheden. Tip: kies voor de ongeplaceerde plaatsen in de zaal of op de tribune op het toneel.

Omdat de belanstelling zo massaal was afgelopen seizoen, hebben we het aantal theatercolleges flink uitgebreid. Dit seizoen komen o.a. Peter van Uhm, Herman Pleij, Stine Jensen en Henk Schiffmacher 'college' geven. Bekijk hier het complete theatercollege-aanbod.

Ook de opera- en balletvoorstellingen van The Royal Opera House London komen weer terug op het witte doek. In de voorverkoop krijgt u 10% vroegboekkorting.

Brochure
Wilt u de brochure thuis ontvangen? Stuur dan een mail naar kassa@schouwburgamstelveen.nl. De brochure online bekijken? Kllik hier.

Openingstijden kassa
Bekijk hier onze openingstijden.

 • Theaterseizoen 17-18
 • Theaterseizoen 17-18
 • Theaterseizoen 17-18

Nieuws

RSS Meer nieuws