Nieuwe seizoen

Start kaartverkoop

Wat een seizoen is het geweest… Eerst een record aantal activiteiten en bezoekers in 2019 en vervolgens vanaf 12 maart 2020 een bijna totale radiostilte in onze normaal zo drukbezochte schouwburg.

Gelukkig komt er weer een nieuw seizoen aan. Goed om te weten: voor de maand september zijn er al een aantal voorstellingen in de verkoop en ook voor een aantal verplaatste voorstellingen is het nu al mogelijk om kaarten te kopen. Check hier de agenda voor de voorstellingen die nu al in de verkoop zijn. In augustus maken we de hele programmering bekend, maar we kunnen nu al verklappen dat er weer heel veel mooie voorstellingen aankomen. Eind augustus start de kaartverkoop voor echt alle voorstellingen voor het najaar.

Graag 'praten' we u hieronder bij over 't een en ander:

Hartelijk dank
Achter de schermen hebben we met man en macht gewerkt aan het verplaatsen van alle voorstellingen uit de periode maart t/m mei. Er moesten maar liefst 20.000 tickets handmatig omgezet worden naar een voucher, andere datum of 'geld terug'. Onze systemen waren er helaas niet op ingesteld om dit proces te automatiseren. Want wie verwacht er nou dat zoiets nodig kan zijn... Als het goed is heeft iedereen bericht ontvangen of zijn of haar voorstelling is geannuleerd of verplaatst naar het nieuwe seizoen. Onze dank voor uw geduld is groot!

We zijn ook blij dat velen van u hebben gekozen voor een voucher in plaats van geld terug te vragen. Op deze manier steunt u niet alleen de schouwburg maar ook de vele artiesten en zzp'ers die aan de voorstellingen verbonden zijn. We zijn er financieel gezien nog lang niet, maar het helpt zeker. Ook de schouwburg steunen? Word dan nu Vriend of doe een donatie.

Mogen we u wat vragen?
Ons belangrijkste doel is natuurlijk om er weer voor u te zijn in het nieuwe seizoen. Met mooie, ontroerende voorstellingen, met cabaretiers die een glimlach op uw gezicht toveren en met muzikale optredens die u raken.

We beseffen maar al te goed dat iedereen anders omgaat met de onzekerheden die corona met zich mee brengen. Daarom stellen we u graag kort een paar vragen. U zou ons enorm helpen als u hier een moment de tijd voor zou willen nemen.  Klik hier voor de vragen.

Programmering
De programmering voor seizoen 2020-2021 moest op de schop. We waren al zo goed als klaar toen corona uitbrak en alles anders werd. We hebben in het seizoen 20-21 plek gemaakt voor de voorstellingen uit de periode maart/april/mei én we overleggen met alle makers wat er mogelijk is binnen de 1,5 meter richtlijnen. Zowel op het toneel als in de zaal geldt de 1,5 meter regel, dus dat betekent dat grote, dure producties met veel mensen op het toneel helaas niet mogelijk zijn. Gelukkig zijn er ook veel kleine, intieme voorstellingen die wel kunnen en daarnaast hebben we ervoor gekozen om veel voorstellingen twee keer op een avond te gaan spelen.

Nieuwe seizoen - start kaartverkoop eind augustus
We hopen natuurlijk dat u vanaf september weer in groten getale komt. We gebruiken de zomerperiode om de programmering verder af te ronden, waarna eind augustus de kaartverkoop voor de eerste helft van het seizoen van start gaat. Er zijn overigens al een aantal (verplaatste) voorstellingen in de verkoop, check hier onze agenda.

Als u in het bezit bent van een tegoedbon of voucher dan kunt u die natuurlijk gebruiken om nu alvast een mooie avond uit voor uzelf vast te leggen. Want zoals u wellicht weet is onze maximale capaciteit om de 1,5 meter aan te kunnen houden beperkt. In de Grote Zaal is ruimte voor 180 bezoekers, in de Kleine Zaal kunnen we 70 bezoekers ontvangen en in de Filmzaal is er plek voor 30 bezoekers. We hopen en verwachten dat voorstellingen sneller uitverkocht zullen zijn dan normaal, dus mocht u graag ergens naartoe willen, wacht dan niet te lang met bestellen…. We leggen overigens wel een wachtlijst aan voor het moment dat de capaciteit tussentijds wellicht mag worden verhoogd.

Veilig en vertrouwd
Uiteraard staat uw en onze veiligheid voorop. We hebben er daarom alles aan gedaan om uw bezoek weer veilig en vertrouwd te maken. Zo zijn er gescheiden looproutes in de foyer, een ruime spreiding van bezoekers in de zalen, zijn onze luchtbehandelingssystemen van hoge kwaliteit, hebben we stoplichten die de toegang bij de toiletten reguleren en maken we continu schoon. Natuurlijk kunt u ook nog gewoon een drankje bestellen dat mee de zaal in mag. U leest er hier meer over.

Graag tot ziens in seizoen 2020-2021!

 

  • Nieuwe seizoen

Nieuws

RSS Meer nieuws