Koor gezocht voor DIDO, DIDO

Met uw koor meezingen in een professionele productie? 

Choreografe Nicole Beutler maakt met zanger en dirigent Romain Bischoff van Silbersee en theatermaakster Ulrike Quade de muziektheatervoorstelling DIDO DIDO  met operazangers, één danseres en een poppenspeler. Ze lieten zich voor deze fysieke operabewerking inspireren door Henry Purcells beroemdste aria Dido's Lament uit de opera Dido en Aeneas en buigen zich over het lot van de tragische koningin Dido, die werd verdreven uit haar vaderland en verlaten door haar geliefde. DIDO DIDO is op zaterdag 10 februari om 20.30 uur te zien.

Koor gezocht voor slotkoor
Het slotkoor With drooping wings uit de originele opera zal in bewerkte vorm ook als slotkoor te horen zijn in DIDO, DIDO.  Het koorwerk is in de originele toonaard bewaard en blijft de muziek van Purcell trouw, alleen zal het veel langer duren dan het orgineel. Het uiteindelijke arrangement is gebaseerd op de originele partituur. Voor dit slotkoor zijn de makers op zoek naar een koor dat: 

  • Gewend is om klassiek te zingen of dat gespecialiseerd is in oude muziek/Barok. 
  • Uit minimaal 15 en maximaal 25 leden bestaat.

Details
Het idee is dat het werk uit het hoofd wordt geleerd en zonder dirigent wordt uitgevoerd. Eventuele reiskosten en entreekosten voor de koorleden worden vergoed. Ongeveer 3 weken voor de definitieve uitvoering komt de koorcoördinator van Silbersee langs om alles door te nemen. Op de dag van de voorstelling dienen de koorleden om 18.00 uur aanwezig te zijn in de schouwburg.

De pers over de voorstelling:

'Uiteindelijk legt iedereen het af tegen de pure kracht van Purcells noten. De voorstelling eindigt met een kaakslag. (…) Zie het maar eens droog te houden.' (Volkskrant * * * *)

'Adembenemende DIDO DIDO neemt bezit van je ziel. (…) Ontzeg jezelf niet misschien wel het mooiste stuk dat je ooit zult zien. (…) Om in je hart te sluiten en te bewaren als een van de mooiste herinneringen die theater kan geven.' (Musicalnieuws * * * * *)

Heeft u interesse? 
Indien u interesse heeft kunt u tot maandag 27 november reageren door een mail te sturen naar publiciteit@schouwburgamstelveen.nl o.v.v. Koor DIDO, DIDO en de contactgegevens van uw koor. In overleg met de makers wordt z.s.m. een koor geselecteerd. Alle reacties ontvangen vervolgens bericht. 

  • Koor gezocht voor DIDO, DIDO

Nieuws

RSS Meer nieuws