Woody Allen en Bert Haanstra e.a.

Filmcursus: Invloedrijke Regisseurs

Volwassenenfilm

Bestel kaarten

Woody Allen en Bert Haanstra
Woody Allen zelf staat vooral bekend als een onverbeterlijke neuroot. Zijn talloze fobieën tekenen zijn karakter. En de bekende neurotische New Yorkse intellectueel is een typetje van hem wat we ook in veel films tot op de dag van vandaag terugzien. Wat alle Haanstra-films met elkaar verbindt is het immense respect voor het leven dat eruit spreekt en de drang naar harmonie. Naast Allen en Haanstra zullen we nog twee regisseurs bespreken.

Het Westen of het Oosten, Hollywood of arthouse, entertainment of  kunst? Deze cursus gaat dieper in op het werk van een aantal belangrijke filmregisseurs. We volgen grote klassieke filmmakers als Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick, Akira Kurosawa en Federico Fellini die bepalend waren voor de filmgeschiedenis. Wat maakt een Hitchcockfilm nu een typische Hitchcockfilm en welke kenmerken zien we steeds terug in de films van Bert Haanstra? Wat maakt deze filmregisseurs zo interessant en in hoeverre belemmeren filmstudio's hun creativiteit? Aan de hand van vele filmfragmenten wordt er dieper ingegaan op het werk van deze filmmakers en ontdekken wij hun 'signature'.

Cursus informatie
De cursus beslaat 6 avonden en wordt verzorgd door filmwetenschapper Rudi de Boer.

De complete cursus (incl. handouts) van 6 avonden kost € 85 (incl. 1 filmkaartje voor een reguliere film naar keuze in Cinema Amstelveen).  Deze kunt u via deze link bestellen.
Wil je een 1 avond dan betaal je € 15.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer op tijd een plek.
Cursusdata: dinsdag 10, 17 en 24 september en 1, 8 en 15 oktober. 

 

 

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Filmcursus € 16,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Overig: 130 min incl. korte pauze