The Essential Link - Seret Festival Amstelveen

Volwassenenfilm

The Story of Wilfred Israel

Bestel kaarten

De film vertelt het opmerkelijke verhaal van Wilfrid Israel - een rijke Joodse zakenman en eigenaar van het grootste warenhuis van Berlijn in de jaren 1930, die betrokken was bij de besparing van tienduizenden Joden, en speelde een sleutelrol in de Kindertransportoperatie.

Israël was lid van een van de meest prominente joodse families in Duitsland en bekend met enkele van de meest invloedrijke figuren van de 20e eeuw, maar er is weinig bekend over zijn persoonlijke leven en heldhaftige inspanningen. Waarom bleef zijn verhaal onverteld? Wat was er te verbergen?

Het mysterieuze verhaal wordt persoonlijk, terwijl filmmaker Yonatan Nir ons meeneemt op een avontuur op zoek naar deze buitengewone man en de echte redenen voor zijn verdwijning uit de geschiedenis.

English
The film tells the remarkable story of Wilfrid Israel - a wealthy Jewish businessman and owner of Berlin's largest department store in the 1930's, who was involved in the saving of tens of thousands of Jews, and played a key role in the Kinder transport operation.

Israel was a member of one of Germany's most prominent Jewish families and acquainted with some of the most influential figures of the 20th century, yet little is known about his personal life and heroic endeavours. Why did his story remain untold? What was there to hide?

The mysterious story becomes personal as filmmaker Yonatan Nir takes us on an adventure in search of this extraordinary man, and the real reasons for his disappearance from history.

Bekijk hier alvast de trailer.

Festivals and Awards
Philadelphia Jewish Film Festival - Audience Award for Best Documentary Feature

Gratis voor Cinevillepashouders
Bij de kassa of het horecabuffet krijg je op vertoon van je Cinevillepas je toegangsbewijs voor de film. Verzekerd zijn van een plekje? Je kunt ook vooraf reserveren door tenminste 6 uur voor aanvang van de film te mailen naar  kassa@schouwburgamstelveen.nl . Telefonisch reserveren is mogelijk van di t/m za van 13.00-16.00 uur via 020 547 51 75.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassenen - film online € 11,00
  • 1e rang - Kind tm 14 jr. - film € 8,00
  • 1e rang - Familieticket - film € 8,00
  • 1e rang - CJP - film € 8,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Yonatan Nir
Overig: Duitse ondertiteling | German subtitles | Documentary | Dutch Premiere