The Kingmaker, Imelda Marcos

Volwassenenfilm

Het Parool: "Het onthutsende The Kingmaker is een waarschuwing die gehoord en gezien moet worden.”

Bestel kaarten

Voormalig first lady van de Filipijnen Imelda Marcos, weduwe van Ferdinand Marcos, staat in het collectieve geheugen gegrift als de vrouw met de enorme hoeveelheid schoenen. Bekroond filmmaker en fotograaf Lauren Greenfield (2018, Generation Wealth, 2012, Queen of Versailles) volgt deze excentrieke vrouw die zich zelfverzekerd neerzet als vaderlandslievende weldoenster, maar zo de familiegeschiedenis van macht en corruptie herschrijft. Hoe vergaat het Imelda Marcos nu? Na haar vlucht met haar man naar Hawaï tijdens de volksopstand van 1986, keert ze terug uit ballingschap. Alsof er niets gebeurd is, baadt ze schaamteloos in weelde terwijl ze zich presenteert als 'moeder van het volk'. Tegelijkertijd laat de film de verwoestende corruptie in het land zien. Geld en macht houden elkaar in evenwicht. En de prangende vraag blijft waar al dat geld vandaan komt.

The Kingmaker, Imelda Marcos toont de extravagantie van een controversieel persoon, afgezet tegen de schokkende erfenis van het Marcos regime en het huidige politieke klimaat. In een tijd waarin fake-nieuws overal ter wereld verkiezingen beïnvloedt, is het verhaal van Imelda's comeback een huiveringwekkend sprookje.

Recensies The Kingmaker, Imelda Marcos

★★★★★ Trouw: "Een van de beste documentaires die u dit jaar zult zien."
★★★★ De Volkskrant: "Lauren Greenfield past een genadeloze fact-check toe op de verhalen van Imelda Marcos"
★★★★ NRC: "Imelda Marcos: een angstaanjagende draken-oma…Fascinerend. En alarmerend."
★★★★ De Telegraaf: "...Je ziet de ramp zich onder je ogen voltrekken. Hiervoor is het woord 'ontluisterend' uitgevonden." 
★★★★ AD.nl"…een genadeloos portret. De beelden spreken voor zich." 

___________________________________________________________________

LET OP:
We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wil zitten.  Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen.

Veilig en vertrouwd naar de film
Klik hier voor het overzicht van onze huisregels en andere belangrijke punten voor een veilig en  prettig bezoek. Zo kunnen entreebewijzen alleen van tevoren online worden gekocht. Lees je ze even door voordat je reserveert en langskomt? 

Reserveer ook vooraf online met je Cinevillepas  
Kom je ook met iemand zónder Cinevillepas? Reserveer dan in dezelfde bestelling óók een betaald kaartje; het is niet mogelijk om ter plekke te betalen. 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via film@schouwburgamstelveen.nl.

We wensen je een fijne voorstelling! 

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Volwassenen - film € 11,00
  • Kind tm 14 jr. - film € 8,00
  • Familieticket - film (min. 4 pers ) € 8,00
  • CJP - film € 9,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Regie: Lauren Greenfield
Met: Imelda Marcos (Zichzelf) e.a.
Overig: Denemarken, VS 2019 | 105 min | documentaire
Duur: Circa 105 minuten geen pauze
Kijkwijzer: