The Dream / Symphonic variations - Royal Ballet House London

Volwassenenfilm, Dans/Ballet

Ook dit seizoen staan er twaalf voorstellingen (zes opera's en zes balletuitvoeringen) gepland vanuit The Royal Opera House in London. Beleef deze unieke theaterbeleving vanuit de bioscoopstoel. Laat je meevoeren naar een klassieke wereld vol pracht en praal.

The Royal Ballet eindigt de vieringen ter gelegenheid van haar 70-jarig jubileum in het Royal Opera House met een gemengd programma van werken door oprichter en choreograaf Frederick Ashton.

Dit prachtig gemengde programma demonstreert de geweldige creatieve visie van Frederick Ashton, Oprichtend Choreograaf van The Royal Ballet.

The Dreamis Ashton's bewerking van Shakespeare's losbandige komedie waar een bosgeest verwoestend, gewapend met een liefdesdrank, te werk gaat.. Symphonic Variationswas Ashton's eerste werk, in 1946, na de Tweede Wereldoorlog, en een van de eerste van het gezelschap dat uitgevoerd werd op het gigantische hoofdpodium van het Royal Opera House,  

Met zes dansers die een serie kwartetten, duetten, sextetten en solo's uitvoeren . Op César Franck's broedende Variations symphoniques, viert dit rudimentaire meesterwerk de pure schoonheid van beweging.

Marguerite en Armandis Ashton's prachtige en emotionele bewerking van het welbekend verhaal van Alexandre Dumas fils, bekend door Verdi's opera La Traviata. Ashton creëerde dit aangrijpende ballet voor Margot Fonteyn en Rudolf Nureyevin 1963.

De vertoning is inclusief een introductie en twee twee pauzes. 

Bekijk hier het hele programma van The Royal Opera House London

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 20,00

Prijzen exclusief transactiekosten van € 1,- per entreebewijs, zowel online als aan de kassa.

Cast & info

Met: Emmanuel Plasson (dirigent)