The Best of IDFA on Tour

Volwassenenfilm, Festival, Language no problem

zo 18 mrt 2018

Het International Documentary Festival Amsterdam beleeft dit jaar alweer haar 30ste editie en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en best bezochte Documentaire Festival ter wereld. Van de ruim 300 documentaires die dit jaar op IDFA vertoond worden, zullen er negen bekroond worden met een van de toonaangevende IDFA Awards. Voor het programma The Best of IDFA 2017 on Tour wordt een selectie uit deze winnaars gebundeld, die vanaf januari 2018 door het land gaat reizen. We streven naar een gevarieerd programma van vier films met een totale lengte van circa vier á vijf uur. Laat je verrassen en wees getuige van de beste documentaires van 2017.

Programma

11.00 - 12.20 uur -  Piripkura 
Human Right Award IDFA 2017 Brazil - 2017 - Renata Terra, Bruno Jorge, Mariana Oliva - 81 min, Portugees gesproken

Om de paar jaar trekt Jair Candor de jungle van de Amazone in, op zoek naar de laatste overlevenden van de Piripkura. Zijn zoektocht is urgent en tragisch: alleen door te bewijzen dat de indianen nog leven, kan hun leefgebied beschermd worden. Een fascinerende en ontroerende ode aan onverzettelijkheid. 

12.20 - 13.50 uur - Lunchpauze

13.50 - 15.20 uur -  The Other Side of Everything 
Winnaar IDFA Award for Best Feature-Length Documentary 2017 - Serbia, France, Qatar - 2017 - Mila Turajlic - 105 min, Servisch gesproken

Een opgesplitst appartement in Belgrado vertelt een familieverhaal en symboliseert een land in politieke onrust. Srbijanka Turajlić, een politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie na het opbreken van Joegoslavië, woont hier nog steeds. Dochter Mila portretteert haar in een ontroerende film die de woning nauwelijks verlaat. 

15.20 - 16.00 uur - Pauze

16.00 - 16.30 uur - As We're Told
IDFA Special Jury Award for Student Documentary 2017
Sweden - 2017 - Erik Holmström, Fredrik Wenzel - 28 min, Zweeds gesproken

Portret van de meest impopulaire instantie in Zweden: het arbeidsbureau. Om de anonimiteit van de geïnterviewden te waarborgen, worden alle werknemers - van receptionisten tot psychologen en directeuren - nagespeeld door poppen, met talloze opzienbarende onthullingen tot gevolg. Zoals: een werkcoach helpt gemiddeld slechts tien mensen per jaar aan een baan. 

16.30 - 17.55 uur - Amal
Openingsfilm IDFA 2017 - Egypt, Lebanon, Germany, France, Norway, Denmark, Qatar - 2017 - Mohamed Siam - 83 min, Arabisch gesproken

Amal is veertien jaar oud als ze tijdens de Arabische Lente naar het Tahrirplein in Caïro trekt om te demonstreren. Met jeugdige overmoed gaat ze recht op het gevaar af. Deze coming of age-film volgt haar in de jaren die volgen, een periode waarin de onverschrokken Amal haar eigen identiteit zoekt in een land in transitie. 

U kunt nu al uw kaarten bestellen, in- of exclusief lunch.

Bezoekers met een Bankgiroloterij VIP-kaart ontvangen 20% korting. U kunt u tickets bestellen door een mail te sturen naar kassa@schouwburgamstelveen.nl ovv uw BankGiroLoterij VIP-kaart nummer.

English - Ticketing office

The Best of IDFA on Tour
IDFA is the yearly International Documentary Festival that takes place in Amsterdam. After the festival, the nominated and award winning films go on tour through the country. In March the festival will come to Cinema Amstelveen.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassenen - film € 26,00
  • 1e rang - BankGiroLoterij € 21,00
  • 1e rang - Ticket INCL. lunch € 39,50
  • 1e rang - Bank Giro Loterij incl. lunch € 34,50
  • 1e rang - Cineville IDFA incl. lunch € 34,75

Prijzen inclusief € 1,- transactiekosten per entreebewijs. Verzendkosten: e-tickets gratis, per post € 3,50.