Rigoletto (Verdi) - Royal Opera House London

Volwassenenfilm

Filmopname van de voorstelling van The Royal Opera House

Rigoletto (Verdi)
Rigoletto keert weer terug naar The Royal Opera met David McVicars productie waarin vooral de wreedheid en aftakeling van het Hof van Mantua getoond wordt.

Bedrogen onschuld, dat is waar het om draait in David McVicars enscenering van Verdi's indringende tragedie voor The Royal Opera.

Rigoletto, hofnar van de losbandige hertog van Mantua, wordt door de vader van een van de slachtoffers van zijn broodheer vervloekt om zijn onbeschaamde geschater. Als de hertog Rigoletto's dochter Gilda verleidt, lijkt het of de vloek is uitgekomen…

David McVicar benadrukt in zijn productie de wreedheid die hoogtij viert aan het hof van Mantua. Rijk geklede hovelingen geven zich op de klanken van Verdi's vurige dansen over aan orgieën en drinkgelagen. De opera telt vele muzikale hoogtepunten. Daaronder de lichtzinnige aria 'La donna è mobile', waarin de hertog zijn minachting voor vrouwen breed uitmeet, maar ook Gilda's superbe, weeklagende duetten met Rigoletto en de hertog, en het overweldigende kwartet in het derde bedrijf dat de stemmen zo fraai met elkaar verweeft terwijl het verhaal zich naar  de verpletterende ontknoping spoedt.

Giuseppe Verdi omschreef in 1855 Rigoletto als zijn 'beste opera'. Hij had het aan de stok gekregen met de staat - de censors hadden bezwaar tegen de manier waarop de immorele hertog was geportretteerd - maar hij haalde zijn gelijk met het enorme succes van de première in 1851.Rigolettowerd in de daaropvolgende tien jaar 250 keer uitgevoerd en heeft sindsdien altijd repertoire gehouden.

Geschatte tijdsduur: 2 uur en 45 minuten, inclusief twee pauzes | Italiaans gezongen, met Nederlandse ondertiteling.  Voor aanvang en in de pauze verzorgt The Royal Opera House een introductie en achtergrondinformatie. Deze interviews worden deels ondertiteld.

Cinevillepashouders betalen een toeslag van € 15,00.

The Royal Opera & Ballet House London
Beleef het allemaal semi live vanuit The Royal Opera House London (Covent Garden). Vanuit de bioscoopstoel word je meegenomen naar een klassieke wereld vol pracht en praal.

Met 10 producties zal The Royal Opera House in seizoen 2017 2018 wederom het publiek in meer dan 1500 bioscopen en in meer dan 40 landen op het puntje van hun stoel laten zitten.

In de Grote Zaal van Cinema Amstelveen kunt u dit seizoen wederom genieten van de alom geliefde opera- en balletklassiekers, diverse wereldberoemde performers én spiksplinternieuwe producties. Alle opera voorstellingen worden Nederlands ondertiteld.

Amstelring-korting
Bent u lid van Amstelring en wilt u naar een van de voorstellingen van The Royal Opera House London? Dan kunt u gebruik maken van uw Amstelring-korting. Voor het bestellen van kaarten neemt u contact op met de kassa via kassa@schouwburgamstelveen.nl of 020 - 547 51 75

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassenen - film € 23,00

Prijzen inclusief € 1,- transactiekosten per entreebewijs. Verzendkosten: e-tickets gratis, per post € 3,50.

Cast & info

Regie: David McVicar
Met: Michael Fabiano, Dimitri Plaranias, Lucy Crowe, Kathleen Wilkonson, Simon Shibambu, Jacquelyn Stucker, Andrea Mastroni, Nadia Krasteva
Overig: twee pauzes | 185 min.