Madama Butterfly - Royal Opera House London

Volwassenenfilm, Opera/Operette

Ook dit seizoen staan er twaalf voorstellingen (zes opera's en zes balletuitvoeringen) gepland vanuit The Royal Opera House in London. Beleef deze unieke theaterbeleving vanuit de bioscoopstoel. Laat je meevoeren naar een klassieke wereld vol pracht en praal.

Antonio Pappano voert een indrukwekkende cast geleid door Ermonela Jaho in Puccinni's diep ontroerende opera.

Puccini's Madama Butterfly is een van de meest populaire opera's, met betoverende muziek en een hartverscheurend verhaal van een liefhebbende jonge geisha die wordt achtergelaten door haar Amerikaanse echtgenoot. De veelgeliefde sopraan Ermonela Jaho zingt de titelrol voor het eerst in Covent Garden, in de prachtige productie van Moshe Leiser en Patrice Caurier.

De exotische beeldspraak van de Nagasaki setting is geïnspireerd door het 19e-eeuwse Westerse geromantiseerde beeld van Japan.

Puccini's muziek brengt de ochtendvogels tot leven, het ritueel van een bruiloft en de verleiding door marine officier B.F. Pinkerton (gezongen door de jonge tenor Marcelo Puente) van zijn jonge, onschuldige bruid. Tot bekende momenten horen de gepassioneerde aria 'Un bel dì' (Een mooie dag) wanneer de achtergelaten Cio-Cio-San aan haar dromen terug denkt.

Royal Opera Music Director Antonio Pappano, geprezen voor zijn interpretaties van Italiaanse opera, voert deze intense en ingrijpende reis van licht en opwinding naar duisternis en zelfopoffering.

De vertoning is inclusief een introductie en duurt ongeveer 3 uur, inclusief twee pauzes. 

Bekijk hier het hele programma van The Royal Opera House London

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Normaal € 20,00

Prijzen exclusief transactiekosten van € 1,- per entreebewijs, zowel online als aan de kassa.

Cast & info

Regie: Moshe Leiser & Patrice Caurier
Met: Ermonela Jaho (Cio-Cio-San), Marcelo Puente (Pinkerton) & Antonio Pappano (dirigent)