Les uns et les autres (1981)

Matinee + menu

Volwassenenfilm

* Nieuw * Een Matinee + menu.

Laatste kaarten

Eerst genieten van een film en na de film kun je gelijk aanschuiven bij het matinee-menu (vegetarisch + salade of fruit). Je kunt nu al een plekje reserveren voor het menu  én voor de film (€ 20,- | Matinee + menu)
(Je kunt i.v.m. de bestelling GEEN kaartje meer reserveren voo het menu, wel voor de film).

Claude Lelouchs digitaal gerestaureerde portret van de belevenissen van vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog maakte bij verschijning in 1981 grote indruk, vooral door de finale met de wervelende choreografie bij Maurice Ravels Boléro. Claude Lelouch (1937) - die met François Truffaut, Jean-Luc Godard en Louis Malle tot de gezichtsbepalende regisseurs van de Franse naoorlogse cinema behoort - kreeg voor zijn tweeëntwintigste lange speelfilm maar liefst vier César-nominaties; op het Cannes Film Festival draaide Les uns et les autres in de competitie en won het de Technische Grote Prijs (beste geluid).

De film volgt de levens van vier muzikale stellen en hun kinderen tussen 1936 en 1980, het jaar waarin de Amerikaanse Glenn en Suzan, Simon en Anne uit Parijs, de Duitse Karl en Madga en het Russische koppel Boris en Tatjana elkaar treffen op een UNICEF-gala. De muziek is wat de personages - werkzaam in de jazz, het variété, de klassieke muziek en het ballet - verbindt, ondanks de grote verschillen in levensloop. De liefde voor de muziek brengt alle personages bij elkaar in de wervelende finale, met een door Maurice Béjart gechoreografeerde opvoering van Ravels Boléro.

Het menu kon je tot uiterlijk donderdag 12 september bestellen. 

De film is gratis toegankelijk voor Cinevillepashouders. 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Volwassenen - film € 11,00
  • Kind tm 14 jr. - film € 8,00
  • Familieticket - film (min. 4 pers ) € 8,00
  • CJP - film € 9,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Claude Lelouch
Met: Met Nicole Garcia, Robert Hossein, Geraldine Chaplin e.a.
Overig: drama | Frankrijk 1981 | 205 (incl. pauze)
Duur: Circa 205 incl. pauze minuten incl. pauze
Kijkwijzer: