Kapsalon Romy

Volwassenenfilm

"... indrukwekkend goed geacteerd. Het einde zorgde voor tranen bij de ontroerde juryleden. Deze film zorgt voor verbinding tussen alle generaties van jong tot oud” (Shownieuws).

Bestel kaarten

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma's grootste wens in vervulling te laten gaan. 

VPRO Cinema (★★★★)  'Een energieke, inspirerende en bovenal eerlijke film'
de Volkskrant (★★★★)  'Levenslustige familiefilm over dementie'
NRC (★★★★)  'Een indrukwekkend prestatie: zonder dat de film zwaar voelt'
Het Parool:  'Een slimme familiefilm die ontroert'

Reserveer online
We raden je aan om online te reserveren (dat kan ook heel gemakkelijk last minute op je mobiel) zodat je verzekerd bent van een plekje, je je eigen stoel uit kunt kiezen en je niet meer in de rij hoeft te staan voor een kaartje. Je kunt je e-ticket(s) tonen op je mobiel bij de kaartcontrole aan de zaal.

Nu ook online reserveren met je Cinevillepas
Verzekerd zijn van een plekje? Reserveer dan online en laat je Cinevillepas uiterlijk 15 minuten voor aanvang scannen bij de kassa om je reservering om te zetten in een entreebewijs. Klik hier voor meer info.

 

Bekijk ook eens

Ook te zien op

Prijzen

  • Volwassenen - film € 11,00
  • Kind tm 14 jr. - film € 8,00
  • Familieticket - film (min. 4 pers ) € 8,00
  • CJP - film € 9,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Mischa Kamp | Scenarioschrijver: Tamara Bos
Met: Vita Heijmen, Beppie Melissen, Noortje Herlaar, Bianca Krijgsman, Guido Pollemans, Aus Greidanus sr. e.a.
Overig: boekverfilming | familiefilm | komedie | drama | 100 min
Kijkwijzer: