Jackie

Volwassenenfilm

De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady.

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen. 

De hoofdrol is voor Oscarwinnares Natalie Portman (Black Swan, Closer) en de regie is in de handen van de veelgeprezen cineast Pablo Larraín, die eerder hoge ogen gooide met No (2012) en binnenkort ook Neruda (2016) op het grote publiek loslaat.

Bekijk hier alvast een voorstukje

Geen zin om in de rij te staan?
Maak het jezelf gemakkelijk en koop je kaartjes alvast online. Je bent dan verzekerd van een plekje én je kunt zelf je stoel(en) uitkiezen.

Altijd op de hoogte
Wil je precies weten wanneer welke film draait, alles over acties en bijzondere events?  Meld je aan voor de wekelijkse Cinema Nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van bijzonderheden.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Normaal € 9,00
  • Strippenkaart 1516 € 1,00
  • Strippenkaart 1617 € 0,00

Prijzen exclusief transactiekosten van € 1,- per entreebewijs, zowel online als aan de kassa.

Cast & info

Regie: Pablo Larraín
Met: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, John Hurt e.a.
Overig: biografisch | drama | VS 2016
Duur: Circa 100 minuten geen pauze
Kijkwijzer: