Jackie en Oopjen

Jeugdfilm

Little Ladies Morning

Bestel kaarten

De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna (Karina Smulders) werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks. Als Jackie na sluitingstijd langs hun portretten loopt, volgen de ogen van Oopjen (Sarah Bannier) haar.

Jackie dacht dat ze het zich gewoon inbeeldde, maar dit blijkt niet zo te zijn. Plotseling staat Oopjen voor haar neus, maar Jackie wil niets van haar weten. Ze denkt dat het een verklede actrice is. Maar al snel wordt duidelijk dat Oopjen de waarheid spreekt. Ze is uit het schilderij gestapt omdat ze dacht dat Jackie Aeltje was, het zusje wat ze al jaren kwijt is. Wanneer Oopjen haar vergissing inziet is ze radeloos. Maar de stoere Jackie heeft een groot hart en bovendien is ze gewend om iedereens problemen op te lossen. Ze neemt Oopjen stiekem mee naar huis, zodat ze samen op zoek kunnen naar het schilderij van het verloren zusje. Maar hoe gaat ze die wereldvreemde Oopjen ooit verborgen houden voor haar moeder? En hoe komt Oopjen weer terug in het schilderij? 

__________________________________________________

Little Ladies Morning
We ontvangen je over de rode loper met een hapje en een drankje. Na de film ga je met een goodiebag weer naar huis.
____________________________________________________

LET OP:
We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wil zitten.  Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen.


Veilig en vertrouwd naar de film
Klik
 hier   voor het overzicht van onze   huisregels en andere belangrijke punten voor een veilig en   prettig bezoek. Zo kunnen entreebewijzen alleen van tevoren online worden gekocht. Lees je ze even door voordat je reserveert en langskomt? 

Reserveer ook vooraf online met je Cinevillepas    
Kom je ook met iemand zónder Cinevillepas? Reserveer dan in dezelfde bestelling óók een betaald kaartje; het is niet mogelijk om ter plekke te betalen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via film@schouwburgamstelveen.nl.

We wensen je een fijne voorstelling! 

 

 

 

Bekijk ook eens

Ook te zien op

Prijzen

  • Volwassenen - film € 15,50
  • Cineville + Toeslag (balie) € 7,50
  • Kind tm 14 jr. - film € 12,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten.

Cast & info

Regie: Annemarie van de Mond | Scenarioschrijver: Myranda Jongeling
Met: Frouke Verheijde, Karina Smulders, Bert Hana, Leny Breederveld, Sarah Bannier, Jaap Spijkers, Dick van den Toorn, Saar van Aken, Ron Fresen, Roben Mitchell, Sieger Sloot, Tanja Jess e.a.
Overig: NL 2020 | familiefilm, avontuur | 90 min
Kijkwijzer: