Instinct

Volwassenenfilm

Instinct vindt ‘precies de juiste toon tussen bedreiging en verlangen en tussen lust, angst en schaamte,‘ volgens Hollywood Reporter.

Bestel kaarten

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

VPRO Cinema (★★★★)  'Sterk regiedebuut van actrice Halina Reijn'
de Volkskrant (★★★★)  'Knettert en intrigeert'
NRC (★★★★)  'Overtuigt grotendeels zowel filmisch als psychologisch'

Reserveer online
We raden je aan om online te reserveren (dat kan ook heel gemakkelijk last minute op je mobiel) zodat je verzekerd bent van een plekje, je je eigen stoel uit kunt kiezen en je niet meer in de rij hoeft te staan voor een kaartje. Je kunt je e-ticket(s) tonen op je mobiel bij de kaartcontrole aan de zaal.

Nu ook online reserveren met je Cinevillepas
Verzekerd zijn van een plekje? Reserveer dan online en laat je Cinevillepas uiterlijk 15 minuten voor aanvang scannen bij de kassa om je reservering om te zetten in een entreebewijs. Klik hier voor meer info.

 

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Volwassenen - film € 11,00
  • CJP - film € 9,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Halina Reijn | Scenarioschrijver: Esther Gerritsen, Halina Reijn
Met: Carice van Houten, Marwan Kenzari e.a.
Overig: drama | 105 min NL 2019
Duur: Circa 105 minuten geen pauze
Kijkwijzer: