Het Dante-project

The Royal Ballet House London

Volwassenenfilm, Dans/Ballet

The Royal Ballet House London 2019/2020

Bestel kaarten

Dantes Goddelijke Komedieis een epische reis door het hiernamaals en voert langs het huiveringwekkende drama van de hel en zijn verdoemden, de lyrische mystiek van pelgrims op de louteringsberg en de oogverblindende sferen in het paradijs met hun eindeloze configuraties van licht. Dante liet zich voor dit gedicht inspireren door zijn eigen ballingschap en volgt zijn spirituele ontwikkeling van crisis tot openbaring onder begeleiding van zijn literaire held Vergilius en zijn verloren liefde Beatrice. In dit nieuwe stuk werkt de vaste choreograaf van The Royal Ballet Wayne McGregor samen met een bekroond team - componist Thomas Adès, beeldend kunstenaar Tacita Dean, lichtontwerper Lucy Carter en dramaturg Uzma Hameed - om ons dichter bij Dante en zijn uitzonderlijke wereldbeeld te brengen.

Een samenwerking tussen Wayne McGregor, Thomas Adès, Tacita Dean, Lucy Carter en Uzma Hameed

The Royal Opera & Ballet House London
Het Londense operahuis, The Royal Opera House brengt in seizoen 2019/2020 zes opera's en zes balletten vanuit Covent Garden London voor u in de bioscoop.. De operaproducties zijn bekende titels uit het repertoire, met grote namen als Jonas Kaufmann, Bryn Terfel en Nina Stemme in de casts.

Het bioscoopprogramma van het Royal Opera House heeft stevig voet aan de grond gekregen in Nederland. Zestig bioscopen verspreid over het hele land vertonen de live- of semi-livevoorstellingen op hun doeken.

De titels zijn allemaal bekend tot overbekend, met Don Giovanni als opener in oktober en Elektra als afsluiter in juni 2020. Richard Jones' productie van La bohème, die in seizoen 2017/2018 werd gepresenteerd, keert terug op het programma, evenals Damiano Michieletto's lezing van de bekende double bill Cavalleria rusticana / Pagliacci. Don Pasquale en Fidelio krijgen nieuwe producties, met Bryn Terfel als Pasquale en Lise Davidsen als Fidelio/Leonore. Jonas Kaufmann zingt de rol van Florestan in Beethovens werk.

Cinevillepashouders krijgen korting en betalen € 14,65 (stuur een mail naar kassa@schouwburgamstelveen.nl voor je reservering ovv van je pasnummer).

Hier vind je een overzicht van de twaalf opera- en ballettitels in de bioscoopprogrammering.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Volwassenen - film € 23,00
  • Amstelring € 20,80
  • ..... € 18,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Dirigent: Koen Kessels
Overig: Choreografie: Wayne McGregor | Muziek: Thomas Adès | ca. 3 uur