Federico Fellini en Martin Scorsese

Filmcursus: Invloedrijke Regisseurs

Volwassenenfilm

Bestel kaarten

Federico Fellini en Martin Scorsese
De films van Fellini waren altijd erg persoonlijk en zaten bovendien vol verwijzingen naar zijn eigen jeugd.  De familie van Scorsese kwam oorspronkelijk uit Sicilië en Martin kwam op die manier in aanraking met de diverse maffia-verhalen die zijn films later zouden beïnvloeden. Beide hebben een sterk katholieke achtergrond en dat zien we duidelijk terug in hun films!

Het Westen of het Oosten, Hollywood of arthouse, entertainment of  kunst? Deze cursus gaat dieper in op het werk van een aantal belangrijke filmregisseurs. We volgen grote klassieke filmmakers als Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick, Akira Kurosawa en Federico Fellini die bepalend waren voor de filmgeschiedenis. Wat maakt een Hitchcockfilm nu een typische Hitchcockfilm en welke kenmerken zien we steeds terug in de films van Bert Haanstra? Wat maakt deze filmregisseurs zo interessant en in hoeverre belemmeren filmstudio's hun creativiteit? Aan de hand van vele filmfragmenten wordt er dieper ingegaan op het werk van deze filmmakers en ontdekken wij hun 'signature'.

Cursusinformatie
De cursus beslaat 6 avonden en wordt verzorgd door filmwetenschapper Rudi de Boer.

De complete cursus (incl. handouts) van 6 avonden kost € 85 (incl. 1 filmkaartje voor een reguliere film naar keuze in Cinema Amstelveen).  Deze kunt u via deze link bestellen.
Wil je 1 avond dan betaal je € 15.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer op tijd een plek.
Cursusdata: dinsdag 10, 17 en 24 september en 1, 8 en 15 oktober. 

 

 

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Filmcursus € 16,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Overig: 130 min incl. korte pauze