Elektra

The Royal Opera House London

Volwassenenfilm, Opera/Operette

The Royal Opera House London 2019/2020

Bestel kaarten

Strauss' boeiende en gewaagde bewerking van de Griekse tragedie krijgt een nieuwe enscenering door de bekroonde regisseur Christof Loy. Deze compromisloze opera over een dochter die haar zinnen heeft gezet op bloedige wraak en een moeder die tot wanhoop wordt gedreven, gaf altijd al aanleiding tot levendige discussies en weet sinds de première in 1909 het publiek zowel te shockeren als te fascineren. Antonio Pappano dirigeert de muziek, waarin heftige passages worden afgewisseld met momenten van uitzonderlijke tederheid, in zijn eerste Strauss-interpretatie voor The Royal Opera sinds 2002. In de uitmuntende cast schittert onder anderen Nina Stemme (Brunnhilde inDer Ring des Nibelungenuit het vorige seizoen) in de titelrol, en Karita Mattila in haar debuut als de gekwelde koningin Clytaemnestra.

The Royal Opera & Ballet House London
Het Londense operahuis, The Royal Opera House brengt in seizoen 2019/2020 zes opera's en zes balletten vanuit Covent Garden London voor u in de bioscoop.. De operaproducties zijn bekende titels uit het repertoire, met grote namen als Jonas Kaufmann, Bryn Terfel en Nina Stemme in de casts.

Het bioscoopprogramma van het Royal Opera House heeft stevig voet aan de grond gekregen in Nederland. Zestig bioscopen verspreid over het hele land vertonen de live- of semi-livevoorstellingen op hun doeken.

De titels zijn allemaal bekend tot overbekend, met Don Giovanni als opener in oktober en Elektra als afsluiter in juni 2020. Richard Jones' productie van La bohème, die in seizoen 2017/2018 werd gepresenteerd, keert terug op het programma, evenals Damiano Michieletto's lezing van de bekende double bill Cavalleria rusticana / Pagliacci. Don Pasquale en Fidelio krijgen nieuwe producties, met Bryn Terfel als Pasquale en Lise Davidsen als Fidelio/Leonore. Jonas Kaufmann zingt de rol van Florestan in Beethovens werk.

Cinevillepashouders krijgen korting en betalen € 14,65 (stuur een mail naar kassa@schouwburgamstelveen.nl voor je reservering ovv van je pasnummer).

Hier vind je een overzicht van de twaalf opera- en ballettitels in de bioscoopprogrammering.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Volwassenen - film € 23,00
  • Amstelring € 20,80

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Dirigent: Antonio Pappano | Regie: Christof Loy
Met: Elektra: Nina Stemme | Chrysothemis: Sara Jakubiak | Clytaemnestra: Karita Mattila | Orest: Christof Fischesser | Aegisth: Joseph Kaiser
Overig: Muziek: Richard Strauss | Libretto Hugo von Hofmannsthal | Duits gezongen, Nederlands ondertiteld | ca. 2 uur