Don Giovanni

The Royal Opera House London

Volwassenenfilm, Opera/Operette

The Royal Opera House London 2019/2020

Bestel kaarten

Amoureuze intriges, jaloezie, humor, woede... en vergelding! Het nieuwe seizoen van het Royal Opera House begint met Mozarts meeslepende meesterwerk over de eeuwige verleider Don Giovanni, de talloze vrouwen die hij het hof maakt en de wraak die hem uiteindelijk ten deel valt. De opera is beroemd om de eindeloos geschakeerde portrettering van complexe karakters, snelle actie en een mix van komische en hartverwarmende situaties. Een internationale cast van zangers - zowel bekende als debuterend bij The Royal Opera - brengt onder leiding van dirigent Hartmut Haenchen de geweldige aria's en ensembles van deze operafavoriet ten tonele.

The Royal Opera & Ballet House London
Het Londense operahuis, The Royal Opera House brengt in seizoen 2019/2020 zes opera's en zes balletten vanuit Covent Garden London voor u in de bioscoop.. De operaproducties zijn bekende titels uit het repertoire, met grote namen als Jonas Kaufmann, Bryn Terfel en Nina Stemme in de casts.

Het bioscoopprogramma van het Royal Opera House heeft stevig voet aan de grond gekregen in Nederland. Zestig bioscopen verspreid over het hele land vertonen de live- of semi-livevoorstellingen op hun doeken.

De titels zijn allemaal bekend tot overbekend, met Don Giovanni als opener in oktober en Elektra als afsluiter in juni 2020. Richard Jones' productie van La bohème, die in seizoen 2017/2018 werd gepresenteerd, keert terug op het programma, evenals Damiano Michieletto's lezing van de bekende double bill Cavalleria rusticana / Pagliacci. Don Pasquale en Fidelio krijgen nieuwe producties, met Bryn Terfel als Pasquale en Lise Davidsen als Fidelio/Leonore. Jonas Kaufmann zingt de rol van Florestan in Beethovens werk.

Cinevillepashouders krijgen korting en betalen € 14,65 (stuur een mail naar kassa@schouwburgamstelveen.nl voor je reservering ovv van je pasnummer).

Hier vind je een overzicht van de twaalf opera- en ballettitels in de bioscoopprogrammering.

 

 

 

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Volwassenen - film € 23,00
  • Amstelring € 20,80

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Dirigent: Hartmut Haenchen | Regie: Kasper Holten
Met: Coproductie met Israeli Opera, Gran Teatre del Liceu, Barcelona en Houston Grand Opera | Don Giovanni: Erwin Schrott | Leporello: Roberto Tagliavini | Donna Anna: Malin Byström e.a.
Overig: Muziek: Wolfgang Amadeus Mozart | Libretto: Lorenzo da Ponte | Italiaans gezongen, Nederlands ondertiteld | ca. 3 uur en 30 min
Duur: Circa 210 minuten incl. pauze