Concerto/Enigmavariaties/Raymonda (derde akte)

The Royal Ballet House London

Volwassenenfilm, Dans/Ballet

The Royal Ballet House London 2019/2020

Bestel kaarten

Van zijn klassieke wortels in de werken van Marius Petipa tot de uit eigen huis afkomstige choreografen die het Britse ballet op de wereldkaart zetten: dit gecombineerde programma onderstreept de veelzijdigheid van The Royal Ballet. Terwijl Petipa's Raymonda (derde akte) een Russisch klassiek ballet is met een akte vol sprankelende en exacte techniek, is Enigmavariaties van Ashton in elk opzicht Brits - van de partituur van Elgar en de ontwerpen van Julia Trevelyan Oman tot de kenmerkende stijl van Ashton, de essentie van Brits ballet. Concerto, MacMillans fusie van klassieke techniek met een eigentijdse inslag, rondt het programma af. Daarmee krijgt het publiek een totaalbeeld van de indrukwekkende breedte van het erfgoed van The Royal Ballet

The Royal Opera & Ballet House London
Het Londense operahuis, The Royal Opera House brengt in seizoen 2019/2020 zes opera's en zes balletten vanuit Covent Garden London voor u in de bioscoop.. De operaproducties zijn bekende titels uit het repertoire, met grote namen als Jonas Kaufmann, Bryn Terfel en Nina Stemme in de casts.

Het bioscoopprogramma van het Royal Opera House heeft stevig voet aan de grond gekregen in Nederland. Zestig bioscopen verspreid over het hele land vertonen de live- of semi-livevoorstellingen op hun doeken.

De titels zijn allemaal bekend tot overbekend, met Don Giovanni als opener in oktober en Elektra als afsluiter in juni 2020. Richard Jones' productie van La bohème, die in seizoen 2017/2018 werd gepresenteerd, keert terug op het programma, evenals Damiano Michieletto's lezing van de bekende double bill Cavalleria rusticana / Pagliacci. Don Pasquale en Fidelio krijgen nieuwe producties, met Bryn Terfel als Pasquale en Lise Davidsen als Fidelio/Leonore. Jonas Kaufmann zingt de rol van Florestan in Beethovens werk.

Cinevillepashouders krijgen korting en betalen € 14,65 (stuur een mail naar kassa@schouwburgamstelveen.nl voor je reservering ovv van je pasnummer).

Hier vind je een overzicht van de twaalf opera- en ballettitels in de bioscoopprogrammering.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Volwassenen - film € 23,00
  • Amstelring € 20,80
  • Balletacademie € 18,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Dirigent: Pavel Sorokin
Met: Choreografie: Kenneth MacMillan | Frederick Ashton | Roedolf Noerejev naar Marius Petipa
Overig: ca. 3 uur