Coco (Nl 2D)

Dias de los Muertos

Jeugdfilm

In samenwerking met het Cobra Museum

Bestel kaarten

Disney • Pixar's Coco is één groot muzikaal en kleurrijk spektakel, dat families uit alle generaties met elkaar verbindt. Ga samen met Miguel en zijn hond Dante op een onvergetelijk avontuur naar een wereld vol knotsgekke buitenbeentjes. 

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel's grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel's familiegeschiedenis te ontdekken. 

In samenwerking met het Cobra Museum |  Dias de los Muertos in Amstelveen 

Ieder jaar op 1 en 2 november viert heel Mexico Dias de los Muertos. Inmiddels is dit 'feest van de dood', dat we kunnen vergelijken met onze allerzielen/allerheiligen, een wereldberoemd fenomeen dat onderdeel is geworden van de Mexicaanse identiteit. Dit Unesco erfgoed trekt ieder jaar miljoenen mensen naar Mexico. Op Dias de los Muertos worden de dode herdacht en geëerd met privé-altaren, papier maché poppen (cartonería), poëzie (calaveras) processies en vele andere bijzondere verbeeldingsvolle manieren.

Op 1 en 2 november 2019 haalt het Cobra Museum Diaz de los Muertos naar Amstelveen. In het Cobra museum zal een altaar gemaakt worden door Mexicaanse kunstenaars waar Amstelveners hun eerbetoon komen brengen aan de overledenen. Het museum zal speciaal voor deze gelegenheid 's Avonds open blijven en als een feestelijke herdenkingsplek opereren. In de weken voorafgaand zullen ercartonería workshops zijn gegeven door Mexicaanse kunstenaars.

Vooraf aan de film kunnen kinderen in het Cobra Museum een bezoek aan het altaar brengen en worden ze geschminkt volgens de Mexicaanse Dia de la Muerte traditie.

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Volwassenen - film € 11,00
  • Kind tm 14 jr. - film € 8,00
  • Familieticket - film (min. 4 pers ) € 8,00
  • CJP - film € 9,50

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Regie: Lee Unkrich
Met: Wiebe Pier Cnossen (Stem), Thijs Overpelt (Stem), Ilse Warringa (Stem), Ara Alici (Stem), Marloes van den Heuvel (Stem), Klaas van Kruistum (Stem), Saskia Weerstand (Stem) e.a.
Overig: VS 2017 | animatie, komedie, avontuur, familiefilm | 105 min
Kijkwijzer: