Carmen (Bizet) - Royal Opera House London

Volwassenenfilm

Filmopname van de voorstelling van The Royal Opera House

Carmen (Bizet)
Deze opwindende uitvoering voert terug op Bizets originele versie van de opera, waarmee de werelden van Opéra Comique, revue en vaudeville wederom tot leven komen. Deze aspecten vormden een grote inspiratiebron voor hem.

Carmen is het bekendste werk van de Franse componist Georges Bizet en tevens een van de bekendste opera's ooit - melodieën als de Habanera en het lied van de toreador hebben in het publieke domein een roem verworven die zijn weerga niet kent. De bruisende mix van passie, sensualiteit en geweld die de opera kenmerkt, werd aanvankelijk te heftig bevonden voor het podium en daarom flopte het werk bij de première in 1875. Kort daarna stierf Bizet, zodat hij nooit van het latere spectaculaire succes van zijn Carmen heeft geweten: alleen al in Covent Garden beleefde de opera meer dan vijfhonderd uitvoeringen.

Deze publiekslieveling werd door Barrie Kosky voorzien van een verfrissende, uiterst fysieke nieuwe enscenering, die in 2016 in première ging bij de Oper Frankfurt. De Australische Kosky is een van 's werelds meest gevraagde operaregisseurs. Hij debuteerde bij The Royal Opera in 2016 met Sjostakovitsj' De neus, een voorstelling die met veel bijval werd begroet. Deze Carmenis door zijn aanpak een voorstelling geworden waarin het traditionele element ver te zoeken is. Doordat hij muziek van Bizet voor Carmen toevoegde die doorgaans wordt weggelaten, laat ook de fascinerende hoofdpersoon van de opera een ander geluid horen.

Deur open: een half uur voor aanvang. Geschatte tijdsduur: 3 uur en 50 minuten, inclusief één pauze | Frans gezongen, met Nederlandse ondertiteling.  Voor aanvang en in de pauze verzorgt The Royal Opera House een introductie en achtergrondinformatie. Deze interviews worden deels ondertiteld.

Cinevillepashouders betalen een toeslag van € 15,00.

The Royal Opera & Ballet House London
Beleef het allemaal semi-live vanuit The Royal Opera House London (Covent Garden). Vanuit de bioscoopstoel word je meegenomen naar een klassieke wereld vol pracht en praal.

Met 10 producties zal The Royal Opera House in seizoen 2017 2018 wederom het publiek in meer dan 1500 bioscopen en in meer dan 40 landen op het puntje van hun stoel laten zitten.

In de Grote Zaal van Cinema Amstelveen kunt u dit seizoen wederom genieten van de alom geliefde opera- en balletklassiekers, diverse wereldberoemde performers én spiksplinternieuwe producties. Alle opera voorstellingen worden Nederlands ondertiteld.

Amstelring-korting
Bent u lid van Amstelring en wilt u naar een van de voorstellingen van The Royal Opera House London? Dan kunt u gebruik maken van uw Amstelring-korting. Voor het bestellen van kaarten neemt u contact op met de kassa via kassa@schouwburgamstelveen.nl of 020 - 547 51 75

Bekijk ook eens

Prijzen

  • 1e rang - Volwassenen - film € 23,00

Prijzen inclusief € 1,- transactiekosten per entreebewijs. Verzendkosten: e-tickets gratis, per post € 3,50.

Cast & info

Regie: 231 min (incl. 1 pauze)
Overig: 170 min (incl. 1 pauze)