Alfred Hitchcock en wie zijn door hem beïnvloed?

Filmcursus: Invloedrijke Regisseurs

Volwassenenfilm

Bestel kaarten

Alfred Hitchcock en wie zijn door hem beïnvloed?
Hitchcock wist precies hoe hij het publiek moest bespelen en heeft in feite de blauwdruk gemaakt van de spannende film. Hij gaf het publiek meer informatie dan de karakters in de film zelf.  De kijker wordt op deze manier veel meer betrokken bij de film. Een aantal beroemde regisseurs van nu die sterk beïnvloed zijn door Hitchcock zijn: David Fincher, Brian dePalma, David Lynch en M. Night Shyamalan.

Het Westen of het Oosten, Hollywood of arthouse, entertainment of  kunst? Deze cursus gaat dieper in op het werk van een aantal belangrijke filmregisseurs. We volgen grote klassieke filmmakers als Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick, Akira Kurosawa en Federico Fellini die bepalend waren voor de filmgeschiedenis. Wat maakt een Hitchcockfilm nu een typische Hitchcockfilm en welke kenmerken zien we steeds terug in de films van Bert Haanstra? Wat maakt deze filmregisseurs zo interessant en in hoeverre belemmeren filmstudio's hun creativiteit? Aan de hand van vele filmfragmenten wordt er dieper ingegaan op het werk van deze filmmakers en ontdekken wij hun 'signature'.

Cursusinformatie
De cursus beslaat 6 avonden en wordt verzorgd door filmwetenschapper Rudi de Boer.

De complete cursus (incl. handouts) van 6 avonden kost € 85 (incl. 1 filmkaartje voor een reguliere film naar keuze in Cinema Amstelveen). Deze kunt u via deze link bestellen.
Wil je 1 avond dan betaal je € 15.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer op tijd een plek.
Cursusdata: dinsdag 10, 17 en 24 september en 1, 8 en 15 oktober. 

 

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Filmcursus € 16,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Overig: 130 min incl. korte pauze