1. Alfred Hitchcock en wie zijn door hem beïnvloed?

Filmcursus: Invloedrijke Regisseurs

Volwassenenfilm

Filmcursus: Invloedrijke Regisseurs

Uitverkocht

De eerste serie was snel uitverkocht, vandaar nogmaals de mogelijkheid om deel te nemen aan de Filmcursus: Invloedrijke Regisseurs.

Alfred Hitchcock en wie zijn door hem beïnvloed?
Hitchcock wist precies hoe hij het publiek moest bespelen en heeft in feite de blauwdruk gemaakt van de spannende film. Hij gaf het publiek meer informatie dan de karakters in de film zelf.  De kijker wordt op deze manier veel meer betrokken bij de film. Een aantal beroemde regisseurs van nu die sterk beïnvloed zijn door Hitchcock zijn: David Fincher, Brian dePalma, David Lynch en M. Night Shyamalan.

Het Westen of het Oosten, Hollywood of arthouse, entertainment of  kunst? Deze cursus gaat dieper in op het werk van een aantal belangrijke filmregisseurs. We volgen grote klassieke filmmakers als Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick, Akira Kurosawa en Federico Fellini die bepalend waren voor de filmgeschiedenis. Wat maakt een Hitchcockfilm nu een typische Hitchcockfilm en welke kenmerken zien we steeds terug in de films van Bert Haanstra? Wat maakt deze filmregisseurs zo interessant en in hoeverre belemmeren filmstudio's hun creativiteit? Aan de hand van vele filmfragmenten wordt er dieper ingegaan op het werk van deze filmmakers en ontdekken wij hun 'signature'.

Cursusinformatie
De cursus beslaat 6 avonden en wordt verzorgd door filmwetenschapper Rudi de Boer.

De complete cursus (incl. handout) van 6 avonden kost € 85 (incl. 1 filmkaartje voor een reguliere film naar keuze in Cinema Amstelveen).

Er zijn voor een aantal avonden nog losse plekken te koop. Wil je één avond dan, betaal je
€ 15.

Cursusdata zijn dinsdag 14, 21 en 28 januari en 4, 11 en 25 februari.
Aanvang 19.30 uur | korte pauze | einde rond 21.40 uur.

Bekijk ook eens

Prijzen

  • Filmcursus € 16,00

Ticketprijzen incl. € 1 transactiekosten. Verzendkosten: E-tickets gratis, per post 3,50 per bestelling.

Cast & info

Overig: 130 min incl. korte pauze