Aanbod voortgezet onderwijs

Want cultuur kan ook gewoon heel leuk zijn

De mogelijkheden zijn legio: een film- of theatervoorstelling, een rondleiding of een groot schoolfeest.

Wilt u met uw leerlingen een voorstelling bezoeken? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken met speciale leerlingenprijzen. Hieronder vindt u een aantal suggesties.

Nederlands
- Van de koele meren des doods (Frederik van Eeden) - Hanne Arendzen, Willem Voogd e.a. - vr 16 nov
- Judas - naar de bestseller van Astrid Holleeder - met o.a. Renée Fokker en Eva van de Wijdeven - vr 7 en za 8 dec
- Kill all Kids iona&rineke in coproductie met Orkater - di 18 dec
- Carmiggelt - Helmert Woudenberg - do 21 feb
- Kom hier dat ik u kus - naar de bestseller van Griet op de Beeck - met o.a. Sophie van Winden, Dragan Bakema - di 5 mrt
- Turks Fruit - Het ultieme liefdesverhaal - vr 22 mrt
Bij deze voorstelling wordt een gratis lespakket verstrekt door de producent. De stof is in ongeveer 1 lesuur te behandelen en wordt op verzoek in de eerste week van februari toegestuurd.
- Strindberg en dal - De Gemeenschap - do 16 jan - geschikt voor bovenbouw havo/vwo

Engels
- Het temmen van de feeks (Shakespeare) - Toneelschuur Producties - wo 6 mrt - geschikt voor 5/6 VWO, en het is mogelijk om een spelworkshop te boeken bij Toneelschuur Producties.

CKV/Maatschappijleer
- Vivaldi - Dangerous Liaisons - OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging - Vr 1 feb - Bij deze voorstelling is er voor drie bovenbouw klassen Havo/Vwo de kans om een deel van het decor van deze voorstelling te maken. Lees hier meer.
-  Emma wil leven - Solo Stories - vr 8 feb
Modern Samoerai - ISH Dance Collective - zo 10 mrt
DE VERLEIDERS: #niksteverbergen - Pierre Bokma, Victor Löw e.a. - do 18 apr

Geschiedenis
In Vrede - Berg& Bos - do 21 mrt - in samenwerking met het 4 en 5 mei Comité wordt een website ontwikkeld 'Denk jij in vrede?' die tevens fungeert als online lesbrief. 

- Le Bal - Jakop Ahlbom - vr 12 april - geschikt voor VO/MBO/HBO
In het educatieprodces ligt de focus op de maakwijze van Ahlbom; beeldend theatermaken.  Hiernaast gaan de kunstvakdocenten van het gezelschap met de deelnemers werken rondom de voorstellingsthema's; 100 jaar muziekgeschiedenis, 100 jaar omgangsvormen en 100 jaar 'op zoek naar de liefde' (hoe ging dat toen en hoe doen we dat nu?).

Contact cultuureducatie
Voor het bezoeken van voorstellingen in het kader van CKV of KCV, het bezoeken van een voorstelling onder schooltijd en al uw andere vragen mbt cultuureducatie kunt u contact opnemen met de afdeling marketing & communicatie via educatie@schouwburgamstelveen.nl of 020 547 51 61.

Theater in School van Van Engelenburg Theaterproducties
Van Engelenburg Theaterproducties heeft een aparte website waarop zij al hun schoolvoorstellingen presenteren voor het basis- én het voortgezet onderwijs. Alle voorstellingen kunnen zowel in ons theater als op scholen gespeeld worden. Kijk op www.theaterinschool.nl voor meer informatie.

Rondleiding, filmbezoek of schoolfeest?
Voor het opvoeren van een musical of talentenjacht of het vieren van een schoolfeest is Schouwburg Amstelveen als locatie ook uitermate geschikt. Een rondleiding of filmbezoek kan ook. Neem gerust contact op met de afdeling Verhuur om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Dit kan via zakelijk@schouwburgamstelveen.nl of 020 547 51 61.