Kinderen van het theater

Marie Cécile Thijs

In de foyers zijn werken van fotografe Marie Cécile Thijs te zien.

De internationaal vermaarde fotografe Marie Cécile Thijs maakte in opdracht van Schouwburg Amstelveen een aantal foto's op basis van de drie pijlers van de schouwburg - theater, film en (zakelijke) evenementen. Bij het verkrijgen van de opdracht dacht Thijs vrijwel meteen aan het maken van een serie met kinderen in de hoofdrol. 'Want hebben we vroeger niet allemaal bij het theater gewild? Het theater is bij uitstek de plek waar we terug kunnen gaan naar onze fantasie, onze dromen en misschien wel onze jeugd', aldus Marie Cécile.

Marie Cécile Thijs is een kunstfotograaf met een herkenbare signatuur. In haar werk is het ongewone vanzelfsprekend. Qua licht- en kleurgebruik doen haar foto's denken aan de Gouden Eeuw terwijl ze tegelijkertijd volstrekt eigentijds zijn.

De fotograaf begon haar loopbaan als advocaat. Toen ze eind twintig was, ontdekte zij de camera en maakte enkele jaren later de ommezwaai naar een leven als fotograaf. Inmiddels heeft Marie Cécile vele exposities en internationale prijzen op haar naam staan. Zo is haar werk opgenomen in diverse museumcollecties, waaronder het Rijksmuseum Amsterdam en een aantal buitenlandse musea. 

 

  • Kinderen van het theater
  • Kinderen van het theater

Nieuws

RSS Meer nieuws