Exposities

Geniet van andere kunstvormen

Schouwburg Amstelveen biedt een breed programma van podium- en filmkunsten. Daarnaast brengen wij onze bezoekers graag in aanraking met andere kunstvormen zoals fotografie, beeldende kunst en nieuwe media. Via exposities geeft de schouwburg beeldende kunst een plaats in het theater. Het werk dat wij tentoonstellen heeft altijd een relatie met podiumkunsten, film of Amstelveen.

In de foyers zijn werken van fotografe Marie Cécile Thijs en theatertechnicus en huisfotograaf Vincent Tulp te zien. Deze exposities kunt u tijdens openingstijden bezoeken.

Kinderen van het theater -  Marie Cécile Thijs
De internationaal vermaarde fotografe Marie Cécile Thijs maakte in opdracht van Schouwburg Amstelveen een aantal foto's op basis van de drie pijlers van de schouwburg - theater, film en (zakelijke) evenementen. Bij het verkrijgen van de opdracht dacht Thijs vrijwel meteen aan het maken van een serie met kinderen in de hoofdrol. 'Want hebben we vroeger niet allemaal bij het theater gewild? Het theater is bij uitstek de plek waar we terug kunnen gaan naar onze fantasie, onze dromen en misschien wel onze jeugd', aldus Marie Cécile.

Achter de schermen -  Vincent Tulp
Theatertechnicus en huisfotograaf Vincent Tulp werkt letterlijk achter de schermen van Schouwburg Amstelveen. Tijdens de op- en afbouw van voorstellingen registreert hij met de camera van zijn telefoon bijzondere composities en opmerkelijke taferelen uit een bijzondere wereld die normaal gesproken voor het oog van de toeschouwers verborgen blijft. Een selectie uit zijn werk is te zien in de foyers van de schouwburg.

Een terugblik
De afgelopen jaren heeft Schouwburg Amstelveen o.a. werken van grote fotografen getoond. Exclusieve tentoonstellingen zijn samengesteld met foto's van Corb!no (Maarten Corbijn), Pan Sok, Blommers/Schumm, Bob van Dam, Patricia Steur en Paul Huf.

  • Exposities
  • Exposities
  • Exposities

Aanmelden

Nieuwsbrief

Wilt u onze Theater of Cinema Nieuwsbrief ontvangen? Lees hier de laatste nieuwsbrief.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN.

Nieuws

RSS Meer nieuws