Veilig en vertrouwd

Welkom!

Veiligheid voorop
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers ook in deze coronatijd voorop; we volgen hierin de richtlijnen van het RIVM:

In alle foyers en zalen van de schouwburg maken we gebruik van een luchtbehandelingssysteem dat continu verse buitenlucht naar binnen blaast. De schouwburg maakt géén gebruik van recirculatie.

In de foyers zijn er gescheiden looproutes zodat iedereen voldoende afstand kan houden, we hebben stoplichten die de toegang reguleren bij de toiletten, er staan overal dispensers om je handen te reinigen en we maken continu schoon. In de zalen blijven overal twee stoelen vrij tussen de bezoekers én houden we om en om een rij leeg.

Natuurlijk kun je gewoon nog een drankje bestellen dat mee de zaal in mag; in de theaterzalen zijn er tafeljes zodat je tijdens de voorstelling je drankje neer kan zetten.

Huisregels
Hieronder zetten we een aantal belangrijke punten voor een veilig en prettig theaterbezoek op een rij. Lees je ze even door?

Reserveringen

 • Het is verplicht om je tickets vooraf online te bestellen via de website. De kassabalie in de foyer en het bespreekbureau zijn gesloten. Een kaartje reserveren kan ook heel gemakkelijk op je mobiel. Ook voor filmbezoekers die gebruik maken van de Cinevillepas is vooraf reserveren noodzakelijk.
 • Voor het reserveren van een rolstoelplek kun je mailen naar kassa@schouwburgamstelveen.nl.
 • Kom met maximaal 2 personen, met je huishouden, of met een onbeperkt aantal kinderen. Kinderen t/m 12 jaar hoeven namelijk ook in het theater geen 1,5 meter afstand meer te houden en tellen niet mee in de telling van het maximum aantal bezoekers per zaal; kies dus bij het bestellen van kaarten voor je kinderen voor het prijstype 'kind' zodat we meer mensen blij kunnen maken.
 • We gaan er vanuit dat je met de mensen waar je in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar wil zitten. Wil je dit niet, doe dan aparte bestellingen.
 • We hebben in de zalen geen vaste plekken. Onze zaalwachten laten je zien waar je kunt gaan zitten en zorgen zo voor een ruime spreiding in de zaal. Door de spreiding heb je in de intieme zalen zoals die van ons, op elke plek goed zicht! Er zijn altijd twee stoelen vrij naast je en de rij voor en achter je wordt niet gebruikt. Heel veel ruimte dus voor iedereen en bezoekers hoeven niet voor elkaar langs een rij in of uit te lopen. De maximale zaalbezetting is 180 (Grote Zaal), 70 (Kleine Zaal) en 30 bezoekers (Filmzaal).


Ontvangst

 • We ontvangen je graag vanaf vanaf 15 minuten voor aanvang van de film en vanaf 30 minuten voor aanvang van een theatervoorstelling.
 • We stellen bezoekers bij binnenkomst een aantal vragen over hun gezondheid (verplichte gezondheidscheck).
 • Jassen mogen mee de zaal in; de garderobe is gesloten.
 • De toegang tot de toiletten worden gereguleerd via een stoplicht. Graag uitsluitend vóór of ná de voorstelling gebruik maken van de toiletten. Als je eenmaal een plekje in de zaal hebt, verzoeken we je om je plek niet meer te verlaten.
 • Vóór de voorstelling kun je natuurlijk gewoon bij de bar een drankje of snack bestellen. Drankjes en snacks mogen mee de zaal in.
 • Betaal je drankjes of snacks liefst contactloos maar in elk geval met pin. Het hele gebouw is pin only.
 • In de pauze of na afloop nog een drankje om gezellig na te praten? Onze medewerkers laten je graag zien waar dit kan. Als er twee voorstellingen op een avond zijn, is het in de meeste gevallen helaas niet mogelijk i.v.m. het maximale aantal toegestane bezoekers in de foyers.
 • Uitrijkaarten voor de parkeergarages zijn verkrijgbaar bij de horecabuffetten.
 • Houd je aan de aangegeven routing en houd altijd 1,5 meter afstand dan zorgen we er met z'n allen voor dat je weer als vanouds kunt genieten van de voorstellingen!

Gezondheid

 • Blijf thuis bij verkoudheid, griepklachten of koorts! Toch klachten? Mail ons zo spoedig mogelijk via kassa@schouwburgamstelveen.nl. Zijn je klachten (mogelijk) corona gerelateerd dan kun je tot op de dag van de voorstelling je kaarten kosteloos omzetten in een tegoedbon. Lees hier onze algemene voorwaarden.

Feedback

 • Heb je vragen, opmerkingen of suggesties n.a.v. je bezoek? Mail ons gerust via feedback@schouwburgamstelveen.nl. We horen natuurlijk graag hoe je je bezoek in deze nieuwe tijden ervaren hebt.

We wensen je alvast een fijne voorstelling!

 • Veilig en vertrouwd

Nieuws

RSS Meer nieuws